Fürjes üzent Karácsonynak: nem kell bevetni Közép-Európa legszebb férfi felsőtestét – ne lőjön ágyúval verébre

A saját testemmel fogom megvédeni a Városligetet, és erre buzdítok majd minden budapestit – jelentette ki Karácsony Gergely a hétfőn megjelenő interjúban a Very Important Planetnek. 

“Ha kell, arra buzdítom a budapestieket, hogy a testükkel védjék meg a Városligetet”

A cikkben a főpolgármester többek között elmondta, hogy az általa létrehozott Szabad Városok Szövetsége az Európai Unióhoz fordul, hogy a magyar és a lengyel miniszterelnök által megvétózott 2800 milliárd forintos helyreállítási alapra az önkormányzatok pályázhassanak.

Rendkívül békés embernek tartom magam, de ha a jogszerűtlen engedély birtokában megindul az építkezés, akkor, ha kell, a saját testemmel fogom megvédeni a Városligetet, és erre buzdítok majd minden budapestit

– mondta a főpolgármester, aki szerint a Sára Botond vezette Fővárosi Kormányhivatal a városvezetés akarata ellenére kiadta az új Nemzeti Galéria építési engedélyének módosítását. Karácsony szerint van az a szint, ahol már csak a polgári engedetlenség klasszikus, békés eszközei segíthetnek. Ebben úgy véli, hogy

nincs kompromisszum.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Twitter-bejegyzésben reagált erre. Mint közölte:

Kérjük a Főpolgármestert, inkább a zöld Budapest garanciáját jelentő fővárosi kertészetet, a Főkertet védje meg a testével.

Lendvai Ildikó olvasatában:

Fürjes Balázs, a Budapest- és Karácsonyügyi szekatúráért felelős államtitkár érdekes vallomást tett. Miután a kormány újból trükközni kezdett az építési engedélyekkel a Városliget beépítése érdekében, a főpolgármester tiltakozott:

“Ha a jogszerűtlen engedély birtokában megindul az építkezés, akkor, ha kell, a saját testemmel fogom megvédeni a Városligetet, és erre buzdítok majd minden budapestit.”

Mire Fürjes kioktatta: Karácsony védje inkább saját testével a Főkertet, mert a fővárosi vállalatok bécsi mintára történő szervezeti összevonása -legalábbis Fürjes szerint- a fővárosi kertészet megszüntetését jelenti.

Hm. A vállalatmenedzsmenthez nem értek, de az azért felér egy politikai gyónással, amit Fürjes mond.

Szerinte amit közös cégbe vonnak össze, azt ezzel meg is szüntetik. Eszerint az EMMI létrehozásával az egészségügyet, az oktatást és a szociálpolitikát akarták likvidálni?

És mintha Fürjes teste akkor nem bukkant volna fel az ügyben.

Demokráciában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük