Karácsony Gergelyék felhívása az EU vezetőihez: az Orbán-kormány nem a mi nevükben rombolja az európai együttműködést

Levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét arról, hogy a magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

“….nem a mi nevünkben!”

Közös felhívásban fordultak az ellenzéki pártok az Európai Tanács elnökéhez, az Európai Bizottság elnökéhez és a Tanács soros elnökségéhez – írja az MTI.

“Felhívás az Európai Tanács elnökéhez, az Európai Bizottság elnökéhez és a Tanács soros elnökségéhez

Mi, a magyar demokratikus ellenzék erői, tekintettel a magyar kormány romboló politikája miatt előállt helyzet súlyosságára, szükségesnek tartjuk kinyilvánítani az Európai Unió valamennyi nemzete, állampolgára s az Európai Unió vezetése számára, hogy

Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal. Azzal, hogy az Orbán-kormány akadályozza az európai, benne a magyar válságkezelést, az európai és a magyar polgárok érdekeivel és jogos elvárásaival szemben cselekszik.”

– kezdte bejegyzését Karácsony Gergely.

“Mi, magyarok nem azért vetettünk véget az egypártrendszernek,

és nem azért csatlakoztunk – államalapító Szent István király és nemzetünk nagyjai örökségéhez méltóan – az európai államok értékközösségéhez, hogy büszke, európai ország helyett egy korrupt, antidemokratikus rezsim ejtse foglyul Európát és Magyarországot, megfosztva a magyar és az európai polgárokat a nekik járó jogoktól és támogatásoktól. A magyar ellenzék pártjainak elnökeiként összeköt bennünket a demokrácia, a jogállamiság, az európai értékek tisztelete. Közös értékeink köteleznek bennünket arra, hogy együttes erővel szerezzünk érvényt mielőbb a jog uralmának hazánkban.

A járvány és a gazdasági válság okozta súlyos helyzetben a magyar polgároknak és vállalkozásaiknak is szükségük van az Európai Unió helyreállítási támogatására

Ez a segítség nem a saját hatalmi érdekeit az ország gazdasági érdekei elé helyező Orbán-kormányt, hanem a magyar embereket illeti meg.

Arra hívjuk tehát az Európai Unió intézményeit és tagállami kormányait, találjanak megoldást arra, hogy az Orbán-kormány önzése ne lehessen akadálya az európai és a magyar gazdasági válság megoldásának, és a biztonságukat, egzisztenciájukat féltő magyar polgárok és vállalkozások mielőbb hozzájuthassanak az Európai Unió által Magyarországnak szánt támogatáshoz.

Mindazokat a honfitársainkat közös kiállásunkhoz való csatlakozásra hívunk,

akik készek velünk együtt kinyilvánítani, hogy az Orbán-kormány nem az ő nevükben rombolja az európai együttműködést, akaratukkal és érdekeikkel ellentétesen akarja megfosztani az európai és a magyar polgárokat a nekik járó európai támogatásoktól.

Magyarország, 2020. november 18.

Szabó Tímea, Karácsony Gergely (Párbeszéd)
Gyurcsány Ferenc (DK)
Jakab Péter (Jobbik)
Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté (LMP)
Fekete-Győr András (Momentum)
Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan (MSZP)”

orbán

Egy hozzászólás itt: “Karácsony Gergelyék felhívása az EU vezetőihez: az Orbán-kormány nem a mi nevükben rombolja az európai együttműködést

  • 2020.11.18 - 14:30
    Közvetlen hivatkozás

    Sajnos az Unióban már jóideje tudják, hogy mi folyik ebben az országban, mégsem tesznek semmit. Nagyon helyes, hogy az ellenzék végre összefogott, és közös levelet írtak az EU-nak. Reménykedjünk, hogy lesz foganatja,és történik végre valami

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük