G. Fodor Gábor az utolsókat rúgó Echo TV sztárja, kormányközeli stratéga-politológus-főszerkesztő hetente jelentkező műsorának aktuális vendége Deutsh Tamás fideszes Európai uniós képviselő volt. Nagy egyetértésben közös erővel pocskondiázták a tömörülést, aminek a Fidesz is,  most már nem teljes jogú, de még tagja. 

“Brüsszeliták, haza!”

A műsorvezető frappánsnak szánt kérdéssel tért a szerinte lényegre:

- Hirdetés -

Ha már felidézted a bolsevikok szellemét, az analógiák mindig veszélyesek, de van egy álláspont arra vonatkozóan, hogy Brüsszel néha úgy viselkedik, mintha Moszkva lenne. (…) Harminc éve azt mondtuk, hogy “ruszkik, haza!”, májusban azt lehet mondani, hogy “brüsszeliták, haza!”? Kell egy ilyen forradalom?

Deutsch ugyan nem válaszolt a feltett kérdésre, de megerősítette beszélgetőpartnerét abban, hogy jó felé kapizsgál, G. Fodor pedig levonta a következtetést – feltehetően rá osztották a “jól odamondó” szerepét – miszerint

… a birodalmi elképzelést már nem is leplezik, Achenben állapodik meg egymással Macron és Merkel, tehát birodalmi álmok vannak arra vonatkozóan, hogy Európa legyen egy olyan birodalom – hívjuk ezt Európai Egyesült Államoknak (…)  – ami a nemzeti elkötelezettséget legyengíti, és valamilyen birodalmi központból megszervezik. Ennek akadálya (…) Orbán Viktor…

Esélylatolgatás

Deutsch megjegyezte, hogy amennyiben nem lenne politikus (?) vérlázítónak, sértőnek tartaná a sommás ítéletet, miszerint az elmúlt évszázad konfliktusai nemzetek közötti bruszt volt.

Egy frászt!

-összegzett az európai parlamenti képviselő, aki megvetése ellenére 10 éve havonta felveszi a sokmilliósra rúgó fizetését az általa csupán kritikával ítélt munkahelyétől.

A vallásháborúkból gyalázatos azt a következtetést levonni, hogy akkor előzhetőek meg a konfliktusok, hogy ha kivonjuk az emberek életéből a hitet és a vallást

– vezette fel azt a mondatát, amit az előző negyed órában mindketten beleszőttek mondataik javába, hogy a “birodalmi” törekvések – lásd EU – állnak szemben a nemzetállamiakkal – lásd szegény mi.

Feltehetően ez lesz a kényszerből kieső Soros-Juncker páros pocskondiázását helyettesítő mondás, amit már égetnek is bele a retinába, fülbe, agyba.

“Az Európai Egyesült államok = embertelen tragikus emberkísérlet”

A deutschi megfogalmazás szerint ” a birodalmi elgondolás”, amit “Timmermans-félének nevezett,

….kiciánozta az európai együttműködésből a kereszténységet, kiciánozta a nemzeti elkötelezettséget, mert nacionalizmusnak minősítette, aztán a jogállamiság nagyobb dicsőségére kiiktatta a népet, mert aki a nép döntését betartva politizál, az populistának minősíttetett. Szépen sorban az összes, Európa kulturális és politikai örökségének a világába tartozó értéket tudatosan semlegesítette, kiűzte a jelen Európa együttműködéséből.

A mesterterv

G. Fodor kicsit unta már a bólogató vágókép-szerepet és a szerinte lényegre térve átvette a szót. Egy mondatban elintézte a háborúkat, az éhínséget, a felmelegedést, – egyiket sem megtapasztalva, csak úgy séróból – mint a menekültek indulásának okát és rákanyarodott arra, hogy az unóban vannak olyan politikusok, akik direkt hívják őket, így jönnek milliószám.

Jöjjenek azért, mert meg kell gyengíteni Európa keresztény kultúráját, meg kell gyengíteni a nemzeteket és a cél: létrehozni egy utópikus lázálmot, (…) egy birodalmat.

“Homo Brüsszelicus”

A brüsszeli embertípus, aki négy-öt nyelven nem ért semmihez ….

-jelentette ki kerítésen belül és biztos lehetett benne, hogy nem rötyögik ki holmi újságírók, hiszen ilyesmihez vitapartnerek kellenének, és ilyen nem volt a stúdióban. G. Fodor műsora azonban nem ütköztet, alákérdez.

Ha valaki olthatatlan vágyat érez, a műsort itt nézheti meg teljes valójában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét