Ez ám a vendégszeretet! “Gárdony lesz a Velencei-tó no-go zónája?”

A Velencei tóparti Gárdony gyakran szerepel híreink között, leginkább Tóth István polgármester ténykedése veri ki a helyiek és az odalátogatók körében a biztosítékot. Volt már tópart elkerítés, szabadstrand beszántás, parkolóbérbeadás egy képviselő cégének. Akit érdekel ide kattintva olvashat róluk. Az eset, amiről legutóbb a Gárdonyi Közlöny jóvoltából értesültünk, a bringások életét keserítik meg.

“A Velencei-tó kör mindössze egy 30 km hosszú kellemes, beszélgetős útvonal, amely különösebb fizikai felkészültség nélkül teljesíthető bárki számára. Ezért is örvend évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek, a tavalyi évben kétszer annyian érkeztek emiatt a tóhoz, mint azt megelőzően. A kerékpározással egybe lehet kötni a helyi nevezetességek, látványosságok megtekintését is.

Gárdonyban több helyen is érdemes megállni

A Sarvajc-kilátóból belátni a madárrezervátum egy jelentős területét, a Holdfény sétányon megállhattak a kimelegedett bringások egy gyors csobbanásra…azaz ezt már nem tehetik meg…a Gárdonyi Hajóállomásnál pedig nyugodt körülmények között gyönyörködni lehet az északi part szépségében.

Ebbe az idilli helyzetbe trappolt bele dúvadként a gárdonyi városvezetés, mikor a polgármester, Tóth István döntése után a Hajóállomás melletti kerékpáros megállóponton előbb beszedték, eltávolították a padokat és hulladékgyűjtőket, majd pár nappal később a kerékpártárolókat és az információs táblát is. Ezzel megszűnt ez a gárdonyi kerékpáros megálló!

Mindezt a nyári szezonban, egy üdülővárosban, idegenforgalmi központban,

az ország egyik legnépszerűbb kerékpáros útvonalán…a város vezetése így várja Gárdonyba az egyre nagyobb létszámú kerékpáros turistákat.

Tudjuk, hamarosan jön majd a magyarázat a jól ismert emberektől, hogy miért van ez így jól.”

A kommentekből…

“Pályázati pénzből csinálták? Akkor nem szüntethetik meg – egy bizonyos ideig. Talán ez járt most le. Így nincs gondja az önkormányzatnak vele. Amúgy mindig szemetes volt!”

“Mit szól ehhez L. Simon? A kerékpár út az ő biznisze volt. Vagy most lefoglalja teljesen a múzeumok szétbarmolása?”

“Én ezt úgy értelmezem, Gàrdony nem vàrja a kerékpéros turistàkat, inkàbb mindent megtesz, ne arra menjenek. Majd elmegyünk a dunakanyarba”

“Nem gáz. Idén is megkerüljük. Csak ha nincs kuka, bezacskózva otthagyjuk a szemetünket.”

“Ez komolyan kezd a szánalomkategoriába menni, amit ott a túristák és bicósok ellen levágnak. Gárdony lesz a Velencei-tó no-go zónája…”

Az előzményekből….

 

gárdony

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük