Gyerekmérgezés gyűlölettel! – 18 év alatt csak szemellenzővel Orbániában?

A lépten-nyomon elénk erőszakolt gyűlöletplakátok a felnőtt lelkekben is mély nyomokat hagynak, de mit gondolnak róla a gyerekek, akik látják, el tudják olvasni, de nem értik?

Legó-vár gyűlölttel fertőzve

Az Index olvasója küldte be gyermeke Lego-várának képét:

A legóvárost egy 10 éves fiú rakta össze, és ő rajzolta a fölé biggyesztett naiv stílusú kormányplakátokat is, mert mindig igyekszik minél élethűbbre formálni az építményeit. Az Olvasó, Tamás, a gyerek apja azt írja,

a számtalan budapesti óriásplakát hatására alakult ki a „gonosz Soros György bácsi” elképzelés a gyerkőcben, nem győzőm neki sokadszorra magyarázni, hogy sajnos nem feltétlenül az igazságot látni ezeken a hirdetőfelületeken. (…) Egy tegnapi, levelesládából kiszedett borítékok közül kihulló Fidesz szórólap adhatta meg a végső lökést a kisfiam számára, két pillanat alatt olvasta át, és égett bele a kis agyába. Rá pár órára született meg Lego-város gyűlöletplakátja.

Tamás elmondása szerint többször beszélgettek már fiukkal virágnyelven, nagy vonalakban a témáról, de – bár utána pár napig, hétig nyugalom van – később egy friss plakát vagy reklám után újra előkerül a téma.

Nem tiszta, hogy a Fidesz-kommunikáció nem számolt ezzel a következménnyel, vagy magasról tesz rá. Az első esetben bűnös nemtörődömségről, míg az utóbbiban súlyos flusztrálságról van szó, aminek jogi következményei kellene legyenek.

Ezek az emberek tényleg nem gondolnak saját gyerekükre, unokájukra? Rájuk is hatással van ez a mély indulat, az ő lelkületükön is meglátszik majd egy életre, hogy mit láttak, hallottak otthon, az iskolában, az utcán! Nem tudnak elbújni a magas kerítések, védett parkok mélyére, hiszen mindenhonnan ez a gyűlölet veszi őket is körül. Milyen nemzedék lesz az utánunk jövő?

(forrás: index.hu)

Egy vezér gyerekkora, avagy Orbán Viktor az „álomhajlító”

Schobert Norbi: adjanak a tanárok akkora maflást, hogy leesik a gyerek feje…..

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük