Gyurcsány: Az édesanyátok térde kalácsát!

Gyurcsány Ferencet nagyon kihozta a sodrából a regnáló kormánypárt pénteki akciója. Hogy pontosan melyik borzolta fel a DK elnökének igazságérzetét?

“Hazudtok, mint a vízfolyás”

A Gothár-ügyre hivatkozva raboljátok el a főváros jogát, hogy döntsön a színházak vezetőiről. De hazudtok.

A javaslat hivatalos előterjesztése szerint már október 29-én tárgyaltatok erről. A Gothár-ügy november 19-én robbant, akkor hozta nyilvánosságra a Katona József Színház a zaklatási ügyet.

Hazudtok, mint a vízfolyás. Nyilván mert ezt követeli meg a “keresztény konzervatív” hazaszeretet.”

Háttér, ha valaki lemaradt volna:

Ráharapott és nem ereszti a régen kinézett, eddig még nem teljesen bevett színházak maga alá gyűrését Orbán kormánya. Fegyverük a pénz, ami nélkül nehézkes a működés.

Érzi, hogy újra Önnel babrálnak ki?

A Gothár-botrány váltotta ki a kormány reakcióját

– olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában. A portál információi szerint konkrétan a Katona József Színházban kialakult állapotok miatt készül megváltoztatni a kormány a kultúra finanszírozásának eddigi gyakorlatát.

A  kormány nem fogja csökkenteni a színházak fenntartására szánt összeget,

de minden egyes intézményt át fognak világítani, mert a Gothár-ügy a felszínre hozta, hogy aligha egyedi esetről van szó.

A kormány

a tulajdoni viszonyokat nem fogja megváltoztatni, és ha egy adott önkormányzat az állam szerepvállalása és partnersége nélkül akar színházat fenntartani, továbbra is megteheti, ha állja a költségeket

– írta a Magyar Nemzet.

Ha azonban az önkormányzatok igényt tartanak a vegyes finanszírozásra, azaz az állami forrásokra, akkor a fenntartói jogokban is osztozniuk kell, és ez esetben tudomásul kell venniük, hogy a Gothár-ügyhöz hasonló eseteknek következményei lesznek

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ugyanerről:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük