Gyurcsány: üdv doktor Bubó világában. De a rajzfilmen legalább szórakoztam. Most meg velünk szórakoznak

Az alábbi történet teljességgel politikamentes, pártállástól függetlenül bármelyikünkkel megtörténhet, ami a DK pártelnökével megesett.

Szabál, az szabál…! – oszt jó napot!

“Anna lányom lázasan fekszik, kezdődő tüdőgyulladástól szenvedve. Telefonál, hogy megjött a vérvizsgálat eredménye, antibiotikumot kell szednie, kér hogy váltsam ki a receptet. Modern világ, e-recept, küldi személyi igazolványának fényképét, TAJ-számát. Semmi gond, mondom, úgyis Marciért megyek az óvodába, útközben majd megállunk egy patikánál.

Így teszünk

Patika. Szokásos délutáni forgalom, lassan sorra kerülök. Mondom, lányom gyógyszerért jöttem, ott van a recept az elektronikus rendszerben, nálam meg a beteg személyi igazolványa, TAJ száma.

  • Patikus mondja: ez nem lehetséges.
  • Mi nem az? – kérdezem.
  • Nem adhatom oda a gyógyszert – mondja a patikus.
  • Miért? – kérdezem én.
  • Csak személyesen lehet átvenni, jön a válasz.
  • Dehát lázasan fekszik – replikázom.
  • Ez a szabály – mondja szenvtelenül a patikus.

Lágyan kérem, érvelek

Itt a személyi igazolványa, az enyém is, láthatja, hogy a lányom, ha kell hozom meghatalmazást. De nincs pardon. Nem lehet. Így szól a szabály. Hozzak hagyományos papír alapú receptet, akkor odaadja, vagy menjek el egy okmányhivatalba, es onnan hozzak valami hivatalos papírt. Ezen a ponton feladom.

Megértem, hogy ebből így nem lesz gyógyszer. Nem is lett. Hazamegyünk Marcival, a beteg, lázas gyerek felöltözik és Tamás fiammal autóba ülnek, hogy végre megkapják a gyógyszert.

Persze a szabályokat tartsuk be

De nem tudom, ki csinálta ezt a szabályozást, amitől nem egyszerűbbé, hanem nehezebbé válik a beteg élete. Gondolkodom, mi lehet az oka ennek a szigornak. Mert valami csak van. Nem jövök rá. Mi az Isten ez? E-recept csak személyes átvétellel.

“Kígyónak lábsó, Madaraknak fogsor, Diktál a beteg, Írja a doktor.”

Üdv doktor Bubó világában. De a rajzfilmen legalább szórakoztam. Most meg velünk szórakoznak.”

Egy hozzászólás itt: “Gyurcsány: üdv doktor Bubó világában. De a rajzfilmen legalább szórakoztam. Most meg velünk szórakoznak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük