Városi Kurír

A napi fontos…

Kerítésen innen

Hadházy: megvalósult a putyini franchise következő eleme: a hatalom által irányított jólfésült ellenzék immár elkészült

Hadházy: megvalósult a putyini franchise következő eleme: a hatalom által irányított jólfésült ellenzék immár elkészült
Hirdetés

Hadházy Ákos, az ellenzéki összefogás parlamentbe jutott képviselője sajátos szemüvegen keresztül látja és láttatja a világot, amiben élünk. Olvasatában az a normális demokráciákban teljesen természetes eset, hogy két politikus kezet fog egymással Magyarországon sokkal többről árulkodik, mint az emberek közti elfogadott rítus. Hogy igaza van-e, döntsön az olvasó.

Hirdetés
Hirdetés

Pár kép sok olvasata

“Az első képen az LMP frakcióvezetője hajol meg Orbán előtt és gratulál a választási győzelméhez. A másik képek arról szólnak, hogyan engedték őt be a propaganda médiába. Az állami tévébe és a rádióba sikerült például ugyanazon a napon bejutnia. Természetesen a képek között ok-okozati összefüggés van. Aki a hatalom előtt meghajol, szerepelhet az állami és fideszeses médiában és nem csak akkor, amikor le kell őt járatni.

Olyan miniszterelnöknek gratulált a győzelméhez, aki például:

  • a választás előtt hetente beszélt szabadon egy órát a Kossuthon, de az ellenzéknek négy év alatt öt percet engedte ugyanezt
  • évente 50 milliárd közpénzből kampányol (“tájékoztat”)-a kampány alatt a miniszterelnök képét mutató óriásplakátokat a kormány fizette
  • olyan mail címekre küldött a kampányban az ellenzéket lejárató hazugságokat, amit az emberek az oltási regisztráció céljából adtak meg
  • a törvénytelen Kubatov listával dolgoznak az aktivistáik
  • semmi problémát nem lát abban, hogy Szerbiában a posta helyett helyi fideszhű aktivisták vitték ki a levélszavazatos borítékokat, Erdélyben pedig elégetett lapokat találtak, de a “választási bizottság” csak széttárta a kezét
  • polgármesterek ezreit zsarolja azzal, hogy csak akkor kaphat EU-s támogatást a falu, ha “jól szavaz”
  • az “Alkotmánybíróságot” csicskásokkal tölti fel, akik ha kell, rövid úton elkaszálnak egy aláírásgyűjtésekkel szentesített, még a Kúria által is átengedett, kínai egyetemről szóló népszavazást stb. stb.

Ennyi csalás után kimondható , hogy egy elcsalt választáshoz gratulál udvariasa az LMP vezetője.”

Hadházy-konklúzió

“Ez a meghajlás mindennél szebb képi illusztrációja annak, hogy megvalósult a putyini franchise következő eleme: a hatalom által irányított jólfésült ellenzék immár elkészült.

Vannak benne régi figurák, akik már korábban megkötötték rossz kompromisszumaikat és így már csak megalkuvásra képesek. És vannak fiatalok is, akik előtt még ott az élet és nem tartják olyan szörnyűnek, ha néhány (???) évvel késik a rendszerváltás. Büszkén hirdetik, hogy hülyeség foglalkozni a játékszabályokkal (“szimbolikus ügyekkel”), nem érdekel az senkit.

Azt gondolhatják, hogy ha jól viselkednek és így megjelenhetnek a propaganda médiában is anélkül, hogy ott lejáratják őket, akkor majd egy gazdasági válság esetén a Nép tárt karokkal várja őket. Ott fognak csalódni, hogy ha véletlenül bejön a stratégia és valódi veszélyt jelentenének a Fideszre, a kézivezérelt propaganda azonnal földbe fogja őket döngölni (ahogyan tette ezt anno a Jobbikkal is)

Pedig egyrészt az élet nagyon rövid. Másrészt ha most azonnal pozitív gyökeres politikai fordulat állna be, annak a hatására is sok-sok éveket kell váltani. Ha pl. az oktatásban holnaptól minden úgy működne, mint pl Finnországban, annak a gyümölcsére is 10-15 évet kellene várnunk.

De ha a hajlongók miatt a változásra is 10-15 évet kell várni, akkor az eredményt az én generációm már nem éli meg. A fiatalabbak többsége pedig elhúz innen messzire.

Maradnak az “úriemberek”, akiknek “volt gyerekszobájuk” és van milliárdjuk. Sokan hirdettek már ellenzékváltást. Nem tudom, meg lehet-e csinálni, csak akkor szabad belevágni, ha nagyon-nagyon sokan, az eddiginél sokkal többen adják hozzá az arcukat. De igény volna rá.”

varosikurir 282159257 813488489627430 1009267404892725205 n

Hont András hozzáfűzte…

“Tán még az is kiderül, hogy ki az anyja! Ám mintha az elkerülte volna a képviselő úr figyelmét, hogy Orbán is meghajtja magát Ungár előtt. Na, ebből milyen következtetést lehet levonni?! (…)

Az elmúlt közel két hónap – évek kitartó önáltatása, alaptalan reménykedése, fölöslegesen megelőlegezett bizalomnyújtása után – annak a fájdalmas beismeréséről szól, hogy

aki úgy totyog, mint egy bolond, úgy hápog, mint egy bolond, úgy néz ki, mint egy bolond, az föltehetően egy bolond.”

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here