Hadházy: megy a sunnyogás – csak ki ne derüljön a frankó!

Gyermekem iskolájából (Budapest) koronavírusos fertőzést jelentettek, de eddig nemhogy az iskolát, még az adott osztályt sem küldték karanténba – írta Papp Réka Kinga közösségi oldalán.

“Az érintett osztály karantén alá helyezéséről a járványügyi hatóság dönt”

– olvasom az igazgatói tájékoztatóban. Ez pontosan annyit jelent, hogy az iskolának valójában semmilyen hatásköre nincs, helyettük egy nyilvánvalóan túlterhelt központi szerv kellene eljárjon egy olyan ügyben, amiben épp országos szinten vérlázító káosz és életveszélyes felkészületlenség van – folytatódik a bejegyzés.

A jelenség nem egyedi

“Ahogy az sejthető volt, a tanévkezdés után új erőre kapott a koronavírus-járvány, hiszen az iskolákban is felütötte a fejét. Sajnos itt is megmutatkozik, hogy a rendszer mennyire képtelen szakszerűen kezelni a helyzetet és inkább megpróbálják eltitkolni, mi is történik. Kaptam erről egy igen tanúságos történetet” – olvasható Hadházy Ákos közösségi oldalán.

“Egy budapesti gimnáziumban nemrég az egyik gyerek rosszul érezte magát, ezért hazaküldték

Napokkal később(!), péntek estére kiderült, hogy koronavírussal fertőződött. Erre nagy hirtelenjében az osztályát és három tanárt két hét karanténba helyezték.

Az igazgató viszont – a tankerület utasítására – kiadta parancsba, hogy ennek SEMMILYEN ÍRÁSOS NYOMA NEM LEHET, vagyis a szülőket csak telefonon szabad értesíteni.

Magam is próbáltam hétfőn utánajárni,

hogy ez miért történt, de

az igazgató nem volt hajlandó szóba állni velem

(egy országgyűlési képviselővel), azt mondogatta, hogy forduljak a tankerület vezetőjéhez.

Külön vicc, hogy a karanténról szóló hatósági határozat VISSZAMENŐLEGES hatályú, vagyis a két hét karantén valójában csak egy hét lesz.

Az úgynevezett másodlagos kontaktokat, vagyis az érintett diákok szüleit és testvéreit nem érinti, ők nyugodtan mehetnek dolgozni vagy iskolába, pedig lehet, hogy az elmúlt napokban ők is megfertőződtek.

Tudom, hogy sokaknak már a hócipőjük tele a járvánnyal,

de sajnos a java csak most jön. Tudom, hogy az iskolák esetleges bezárása – van, ahol egyetlen eset miatt bezárták az egész iskolát – nagyon kellemetlen, különösen a kisebb gyerekek esetében nehéz megoldani a felügyeletet. Épp ezért lenne szükség következetes intézkedésekre, és őszinte kommunikációra!

Ezek hiányában csak két dolog fog futótűzként terjedni: a vírus és az annak létét tagadó összeesküvés-elméletek.

Egy ilyen esetben, mint ami a budapesti gimnáziumban történt,

először is azonnal értesíteni kellene az összes szülőt, majd COVID-tesztet végezni az összes diákon és tanáron. Aztán, ha negatív a teszt, vissza lehet engedni a gyerekeket és folytatni a tanítást.

Ehelyett nálunk sajnos marad a sunnyogás – csak ki ne derüljön! – és egész osztályok vagy más esetekben a teljes iskola hazaküldése.

Higgyék el, a legjobb megoldás az azonnali cselekvés és a széleskörű tesztelés! Csak így lehet elkerülni, hogy megint hónapokra le kelljen zárni mindent, így az iskolákat is!”

időjárás

Egy hozzászólás itt: “Hadházy: megy a sunnyogás – csak ki ne derüljön a frankó!

  • Avatar
    2020.09.07 - 14:22
    Közvetlen hivatkozás

    Ákoska! Ide mindenki azt ír be, amit akar! Mert-. demokrácia-: van! És itt, mindenki azt hisz el, amit-: akar! Mert-, demokrácia-: van!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük