Hadházy szerint a Fideszből bátorították Zuschlag Jánost a bizniszpártozásra - Városi Kurír

Sorting by

×

Hadházy szerint a Fideszből bátorították Zuschlag Jánost a bizniszpártozásra

Emlékeznek még Zuschlag Jánosra? “Amolyan lóti-futi volt, akire minden nyeglesége és idétlenkedése ellenére sokat rá lehetett bízni”- tartották róla pártjában, az MSZP-ben. A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzés bűntette miatt vádat emelt Zuschlag János és 7 bűntársa ellen, akik 2017 ősze és 2018 januárja között egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisaiból jogellenesen megszerezték a cég ügyfeleinek személyes adatait, hogy tényleges kampány helyett így gyűjtsenek ajánlásokat a tavaly áprilisi parlamenti képviselőválasztásra a költségvetési támogatások megszerzése érdekében.

Hirdetés

Hadházy Ákos Zuschlag János perén járt Kecskeméten

A büntetett előéletű politikus kamupártok létrehozásánál segített a vád szerint, hogy felvegyék a párttámogatási forrásokat – írja Hadházy a Facebookon.

Zuschlag nem emlékezett a pártok céljaira, programjára, és szerinte egy párt nem feltétlenül akar nyerni, a létezés is elég cél lehet neki.

“Kecskeméten jártam tegnap, hogy meghallgassam Zuschlag János egykori országgyűlési képviselő bíróság előtt tett vallomását a most induló perében.

A vád szerint Zuschlag és társai kamupártokat szerveztek, hogy felmarkolják a kampánytámogatást, közben pedig személyes adatokat loptak egy biztosítási cégtől, hogy meglegyenek az induláshoz szükséges ajánlások.

A büntetett előéletű volt politikus nem tartja magát bűnösnek,

de hosszú vallomása így is felért egy beismeréssel: elmondta például, hogy 2014-ben négy párt indulását „segítette”, és 2017-ben is „végzett munkát” több pártnak (amelyek végül nem tudtak elindulni a választáson, mert 2018 januárjában lekapcsolták őket). Az ügyész kérdésére nem nagyon tudta megmondani, hogy milyen politikai céljai voltak az általa menedzselt pártoknak, de

SZERINTE EGY PÁRTNAK IS LEHET A CÉLJA, HOGY LÉTEZZEN.

Voltak a vallomásban más vicces részletek is

Szerinte vannak olyan emberek, akik kifejezetten csak azért indulnak választáson, mert élvezik azt, nem is akarnak sehova bejutni, sem jót, sem rosszat csinálni… És azért segédkezett pl. a Magyar Nemzeti Középpárt stb. működésében, mert világ életében a közért élt és jótékonykodott…

Amit Zuschlag és társai tettek, az többszörösen káros.

  • Először is tisztességtelen módon jutottak (volna) közpénzhez, amit felénk közönségesen lopásnak hívnak.
  • Másodszor súlyosan rombolják a demokratikus rendszerbe vetett – amúgy is elég gyenge – bizalmat, kabarét csinálnak a választásból.
  • Harmadszor pedig egészen konkrétan képesek befolyásolni a szavazás végkimenetelét is: a méteres szavazólapok megzavarják az embereket, szoros eredmény esetén pedig a rájuk leadott néhány szavazat is sokat számíthat.

Hogy Zuschlag bűnös-e, azt majd a bíróság eldönti

Abban viszont biztos vagyok, hogy ezt a tevékenységet nem űzhették a hatalom tudta és jóváhagyása, esetleg tevékeny támogatása nélkül. Vannak olyan információim, hogy egy Fideszben nagyon fontos ember megbízta Zuschlag Jánost és barátait, vagy legalábbis bátorította – így az azt remélhette, hogy nem esik majd bántódása.

Hogy ez tényleg így van-e, arra a válasz valószínűleg ott rejlik a nyomozás vastag aktáiban,

talán a rengeteg lehallgatott telefonbeszélgetésben. Tegnap csak én voltam ott a tárgyaláson, pedig a kamupártok az egyik legocsmányabb fejezetét jelentik a Fidesz mesterkedéseinek. Információim szerint a tárgyalásokon ennek a történetnek több olyan részletébe is betekinthetünk majd, amit eddig legfeljebb sejthettünk.

Zuschlag egyébként – elmondása szerint – garázsmesterként dolgozik egy bevásárló központban, de szerencsére vannak barátai, akik anyagilag segítik. Hogy ők kik, azt nem akarta felfedni…”

-zárta bejegyzését Hadházy.

koronavírus

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.