Hadházy: Szorul a hurok a kólagyűlölő vasutas képviselő, Boldog István körül

A 444 híre szerint a cserkeszőlői polgármesteri hivatalt átkutatták – itt adtak át úgy egy parkolót, hogy utána elbontották.

Saját információm szerint

pedig Boldog bizalmi emberénél, táskás emberénél (pénzbehajtó), egy fideszes megyei képviselőnél is jártak a nyomozók. Erről írásban fogom kérdezni Poltot, válasz persze csak két hét múlva lesz… Boldog egészen primitív módon dolgozott.

Boldog boldogtalan

Egy olyan információt kellett ellenőriznem, miszerint Boldog István képviselő települések polgármestereit zsarolhatta azzal, hogy akkor kapnak EU pénzeket, ha az általa megadott cégek lesznek a kivitelezők. Az információ szerint pedig azokat a polgármestereket, akik ellenálltak személyükben is zsarolta. Közülük volt, aki feljelentést is tett és emiatt és költségvetési csalás miatt nyomozás is folyik már.

Írásbeli kérdést tettem fel a KNyF-nek és maga Polt válaszolt. Azt kérdeztem, hogy VAN-E OLYAN NYOMOZÁS EU PÉNZEKET ÉRINTŐ KORRUPCIÓS ÜGYBEN, AMI TERÜLETILEG A KÓLA -ÉS MELEGGYŰLÖLŐ BOLDOG ISTVÁNT KÖRZETÉT, SZEMÉLYÉBEN PEDIG “VALAMELYIK” ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐT ÉRINTI?

Polt válasza: IGEN, VAN

Ennél többet persze nem mondott, de azért én tudok többet is. Az informátor szerint Martfű, Törökszentmiklós , Kengyel és Szajol “lázadtak fel” Mezőtúr, Kunszentmárton, Szelevény, Csépa, Tiszakürt, Cserkeszőlő “hódoltak be”.

Akik ellenkeztek, a képviselő konkrétan megzsarolta – egyikük “előre menekülve” tette meg a feljelentést. Az érintett cégek a Profiter, Szalaibau és Akviron kft lehetnek. Ezt alátámasztja, hogy a nyilvános adatbázisok vizsgálatával nagy valószínűséggel beazonosítható, hogy milyen ügyekben nyomoznak (ha viszont nem pontosan ezekben, akkor ebben is kellene).

A Profiter Machine Kft. pl 2017. májusáig telekommunikációs területen működött, évi 5-10 milliós bevétellel. Ekkor – közvetlenül a TOP-os pályázati nyerések előtt – vette át két nő ( jászberényi testvérpár), Farkas Andrea és testvére. Róluk nem sokat tudni. 2017-ben a bevétel már 343 millió volt, 37 millió nyereséggel. EZT A KORÁBBAN SZÉKESFEHÉRVÁRI MINICÉGET HÍVTÁK MEG AZ ÉRINTETT ÖNKORMÁNYZATOK rendszerint a másik kettővel együtt, ajánlattételre. Az Akviron Kft. egy EGYSZEMÉLYES mérnöki tervező cég, bevétele 2018-ban ugrott évi 100 millióról 500 millióra. ILYEN VÉLETLEN NINCS, EZ CSAK AKKOR LEHETSÉGES? HA VALAKI UTASÍTOTTA AZ ÖNKORMÁNYZATOKAT BOLDOG KÖRZETÉBEN.

Forrás

Háttér

Szerdán házkutatást tartottak a cserkeszőlői polgármesteri hivatalban a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Erről a polgármester, Varga Attila számolt be a Facebookon és a település honlapján.

Az ügyészség

„célja olyan tárgyi bizonyítási eszközök, elektronikus adatok felkutatása és rögzítése volt, melyek köthetők a Központi Nyomozó Főügyészség egy nyomozásához”.

Ennek keretében

„mind papír alapú, mind elektronikus rögzítésű adatok és ezek hordozói lefoglalásra kerültek”.

„Ezen nyomozás nem kapcsolható semmilyen módon a jelenlegi vezetéshez. Mi csak elszenvedő alanyai vagyunk a kényszerintézkedésnek.”

Egy hozzászólás itt: “Hadházy: Szorul a hurok a kólagyűlölő vasutas képviselő, Boldog István körül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük