Hihetőnek tűnik, de nem az! Ha ilyen hirdetést lát, rá ne kattintson!

Ez az időszak különösen kedvez az átverések kiötlőinek, ugyanis szinte mindenki a karácsony bűvöletében vásárolgat, keresgél az interneten, hirdetéseket böngész és a nagy igyekezetben lankad az ébersége. Nap, mint nap derülnek ki a turpisságok, de azelőtt sokakat megkárosítanak az erre szakosodottak. Íme a szombati “lebukás”.

Olyan, mint…, de mégsem!

Internetes bűnözők az OTP Bank nevével visszaélve online kérdőíves csalással akarnak ügyféladatokhoz jutni

– közölte az OTP.

A pénzjutalmat ígérő hirdetések olyan honlapra visznek tovább, ahol az elkövetők internetbanki belépési adatokat, levélfiók címeket és telefonszámokat próbálnak megszerezni.

A csalás néhány napja terjed a világhálón – írták.

Az OTP ilyet nem hirdet

Az OTP kiemelte, hogy nem hirdet a közösségi médiában pénzjutalommal járó ügyfélfelmérést, a hirdetésben szereplő adatokat soha nem kéri felmérésekhez, internetbanki belépésre sem irányítja át az ügyfeleit.

A hamis kérdőívet tartalmazó oldal linkje https://otpbank-survey.com/login.html, de ez a hirdetés szövegével együtt változhat

– olvasható a közleményben.

 Csalás volt is, lesz is… – figyeljen töretlenül

Korábban szintén az OTP nevében verték át az embereket a csalók, akik látszólag az OTP-hez kapcsolódó telefonszámról hívogattak banki ügyfeleket. Ezzel kapcsolatban sem árt még mindig résen lenni.