Sorting by

×

Hol van már a jó öreg krétaevés egy kis lázért! – Covid-teszttel trükköznek a nebulók!

A “békeidőben” a sulisoknak elég volt pár nap lógásért egy kis lefaragott-reszelt krétaport bekapni és az aggódó szülők máris főzték a gyógyteát, ágybaparancsolták a kisdedet és garantált volt a 3 iskolamentes nap.

Covid-hasznosítás…?

A gyerekek leleményessége határtalan, képesek az otthoni covid gyorsteszteket meghamisítani – panaszolta egy neve elhallgatását kérő olvasó a Blikk-nek. Egy keményebb dolgozat, vagy csak a szabadidő meghosszabbítása esetén kapóra jön -ha már úgyis tarol-  a Covid-járvány. A világ változik és ehhez a srácok gyorsan alkalmazkodnak. Legújabban például úgy, hogy covidos tüneteket színlelve meghamisítják az otthoni gyorsteszteket. A portált egy kétségbeesett édesanya kereste meg, aki azt állította, hogy

nem egy esetben volt már példa iskolájukban arra, hogy hamis e-mail címekkel, magukat szülőknek kiadó gyerekek azt állították, hogy pozitív lett az otthon elvégzett covid teszt eredménye.

Ilyenkor természetesen az iskola azonnal lép

és házi karanténba küldi az oltatlan, vagy egy oltással rendelkező gyermekeket, de annak is otthon kell maradnia, aki betegnek érzi magát.

“Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a gyerekek különböző praktikákkal látják el egymást, hogyan hamisítsák meg az otthoni covid teszteket azért, hogy ne kelljen részt venniük a jelenléti oktatáson.”

– kezdte mesélni a neve elhallgatását kérő anyuka, aki azt is elmondta, hogy nem csak a hamis e-mail címekről érkező bejelentésekkel van a baj, hanem azzal is, hogy sok szülő nem tud otthon maradni a kötelező házi karanténban lévő gyermekével, mert dolgoznia kell, így a gyerekek szabadon kísérletezhetnek otthon ezekkel a tesztekkel.

“Szinte minden héten kapunk egy levelet az iskolától, hogy valamelyik osztályban koronavírusos lett az egyik gyerek, emiatt az az osztály online oktatás keretein belül otthon kell, hogy maradjon. Természetesen azoknak a tanulóknak menniük kell, akiknek már van két oltásuk, kivéve, ha azt mondják, hogy nem érzik jól magukat.”

– folytatta a háromgyermekes édesanya, aki a Blikknek elmondta, hogy rengeteg szülő nem tud már ennyit hiányozni a munkahelyéről, így a nagyobb gyerekek gyakran felügyelet nélkül vannak otthon.

“Elkaptam egy levelezést, amiben a lányom osztálytársai arról beszélgettek, hogyan lehet átverni a gyorsteszteket. Tippeket és trükköket adtak egymásnak, hogyan színleljenek covidot és hogyan oldják meg azt, hogy pozitív legyen a házi teszt eredménye.”

Mit mond a szakértő?

Felhívtuk Nyíri Miklóst a NeumannLabs ügyvezető igazgatóját, aki a Blikknek elmondta, hogy ezek a kísérletek teszt függőek, adhatnak álpozitív eredményt.

“Ez nem a teszt minőségétől, hanem a tesztek működési módozatától függ. Nagyon jó tesztek között is vannak olyanok, amik álpozitív eredményt adnak. Amit otthon használnak, azt érdemes kipróbálni, illetve, ha pozitív eredményt kapunk, akkor azonnal hivatalos PCR-tesztet kell végeztetni.”

– jelentette ki Nyíri Miklós. A Blikk kipróbált pár “tutinak mondott” módszert, aminek eredményéről ide kattintva olvashat bővebben.

Kapcsolódó

 

Hol van már a jó öreg krétaevés egy kis lázért! - Covid-teszttel trükköznek a nebulók!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.