Horváth András: ne dőljetek be Török Gábornak!

Nincs még veszve 2022 és egyáltalán nem olyan biztos, hogy az ellenzék annyira rosszul állna, mint ahogyan azt a “független” elemző a minap lefestette. A tények és vélemények Török úr! Ezt Ön valóban mesterien tudja keverni. A koncepciójába nem illő tényeket pedig elhallgatni.

De miről is nem beszélt?

Például 2018-ról. Arról, hogy egy kifejezetten gyenge ellenzék is nagy léket tudott volna ütni a NER-en (messze taszítva a Fideszt a 2/3-tól), ha országszerte visszaléptek volna a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára. Más kérdés, hogy ezt akkor a komplett ellenzék elszabotálta, de az esély már akkor megvolt. Mindezt egy elemzőnek tudnia kell.

Nem beszélt az elemző a 2019. októberi alaphelyzetről:

annak ellenére, hogy az ellenzék semmivel nem volt jobb állapotban mint ma, tarolt Budapesten és a vidéki városokban is. Mert koordinálták az indulásokat, mert korrigálták az előző választáson tanúsított – egyébként nehezen feledhető – hibájukat. Jelen állás szerint ez 2022-ben is így lesz, ezt a Fidesz mindenféle háttérjátéka ellenére sem fogja tudni megakadályozni. Mert más teret, más lehetőséget eleve nem hagyott az ellenzéknek.

S elfelejtette közölni azt is,

hogy “a kormány jól kezelte a válságot, s ezt a választók is így értékelték” szlogen az valóban tény-e, vagy csak egy vélemény? A Fidesz profi közvéleménykutatásai? Aha! Akik a manipulációban is rendkívül profik. Sőt abban igazán. Lehet, hogy a fenti állításnak éppen az ellenkezője az igaz? Hiszen jól ismerjük a Fidesz nagyon is jellemző politikai játékait: hitelesnek látszó emberekkel, s jól irányzott politikai propagandával adják el tényként azt, ami hamis, vagy azt, ami pusztán egy politikai termék. Amit a Fidesz cselekszik, az nagyon is mást mutat, mint amit Ön sugall. Mire is gondolok?

Ha valaki ennyire nyeregben van, ha ennyire jól kezelte a válságot, ha már most eldőlt 2022, akkor mitől fél ennyire?

  • Miért kell satuba fogni a NER-t 2019-ben elutasító önkormányzatokat, miért kell területileg megcsonkítani őket, miért kell elvonni a fejlesztési pénzeiket, súlyosan megsértve az Unió önkormányzati chartáját, egyúttal kockáztatva a választók maradék bizalmát a kormánypártot érintően?
  • Miért kell még jobban kiterjeszteni a Pintér úr által felügyelt megfigyelő rendszert?
  • Miért van szükségük – ha egy kicsit más formában is – továbbra is a különleges felhatalmazásra?
  • Miért bujkálnak továbbra is a nyilvánosság elől, miért nem mernek kérdésekre válaszolni, miért nem merik kiadni a közérdekű adatokat?
  • Miért nélkülözhetetlen nekik még mindig Soros?

Mert félnek

Nem is feltétlenül a mostani ellenzéki szereplőktől, hanem a népharagtól. Attól, hogy emiatt lesz vége 2022-ben, hiszen minden diktatórikus hatalom vonatkozásában eljön az a bizonyos határ, amikor már semmi nem számít, csak az, hogy végre vége legyen. S aki éppen akkor és ott van jó helyen, az fogja őket leváltani. S akkor már hiába költik a százmilliárdokat hamis propagandára. Az elmúlt 3 hónapban – éppen a járványhelyzet idején – úgy költötték a pénzeket, úgy csoportosítottak át horribilis összegeket a nemzeti nagytőkéseik számára, mintha nem lenne nekik holnap. Mármint 2022 után.

Való igaz, hogy az ellenzéki parlamenti és parlamenten kívüli pártok jelenlegi ricsaja önmagában kevés lehet egy választási győzelemhez

De nem ez volt a döntő 2019-ben az önkormányzati választásokon, s kevéssé valószínű, hogy ez fog majd számítani 2022-ben. Ha lesz csapat, lesz eredmény is. Vérfrissítésre az ellenzéki oldalon minden tekintetben nagy szükség lenne, pláne, ha a rendszerváltás is ki van tűzve. Viszont az évekkel korábbi helyzethez képest szerintem változott a helyzet, Török úr! A korrupcióval szinonim rezsim leváltásához ugyanis lehet, hogy még rendszert sem kell váltani. (Hozzátenném: sajnos.) Annyira teli van ugyanis a pohár. Mert amilyen keleties módon ezt a válságot kezelték – felmondásra kényszerítve, nem megvédve százezreket – párosulva az “aki nincs velünk, azt eltapossuk” évtizedes mentalitásával – az jól beéghetett a választók tudatába is.

Én úgy látom, hogy a Fidesz nagyon is benne van a slamasztikában,

egyáltalán nem olyan magabiztosak, mint azt láttatni szeretnék, s az Unió döntéshozói körében is egyre nagyobb a támogatottsága a jogállami elhajlások korlátozásának. De persze addig – 2022-ig – még jól megszedik magukat.

Forrás

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük