Kampány indult a Fidesz kizárására az Európai Néppártból

A Human Rights Watch szerint Orbán Viktor számára csak biztatást jelent, hogy a német kereszténydemokraták nem lépnek a sarkára. A jogvédő szervezet két vezetője blogbejegyzésben ír arról, hogy a magyar demokráciát a német kereszténydemokratáknak védeniük kellene, ehelyett passzivitásukkal csak bátorítják az idegengyűlölő, populista kampányokkal operáló Fideszt.

A bejegyzés szerint bár sokak gondolhatják úgy, hogy a német CDU-CSU-nak nem kell bizonyítania a demokratikus értékek iránti elkötelezettségüket, a Fidesz ügyében tanúsított elnéző attitűdjük arra utal, hogy mégsem veszik annyira komolyan ezeket az eszméket.

A HRW vezetői felróják, hogy bár a Fidesz megfélemlít újságírókat és civil szervezeteket, idegengyűlölő, populista kampányokat folytat és elsőszámú közellenségként mutatja be Soros Györgyöt, ráadásul egy kormányközeli lapban már listázzák is ellenségeiket, az Európai Néppárt érdemben nem reagál Orbán Viktor pártjának lépéseire.

Kampány #ExpelFidesz hashtaggel

A szervezet ezért kampányt indít és arra szólítja fel az Európai Néppártot, hogy zárják ki a Fideszt soraikból és az #ExpelFidesz hashtaggel indították útjára kampányukat.

Fidesz: a HRW nem tudja elfogadni a választási vereséget

A Human Rights Watch (HRW) egy Soros-szervezet, amely azért támadja Magyarországot és a Fideszt, mert nem tudja elfogadni a választási vereséget, azt, hogy a magyar emberek úgy döntöttek, nem kérnek a bevándorlásból – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója újságíróknak szerdán Budapesten.

A politikus arra reagált, hogy a Human Rights Watch jogvédő szervezet kampányba kezd, hogy az Európai Néppárt zárja ki sorából a Fideszt.

Hidvéghi Balázs kifejtette: a HRW egy Soros-szervezet, amely Soros György pénzéből működik és támadja Magyarországot és a Fideszt. Nem tudják elfogadni a választási vereséget, „nem tudják elfogadni, hogy a magyar emberek úgy döntöttek, hogy nem kérnek a bevándorlásból, és Magyarországot meg akarják őrizni magyar országnak” – fogalmazott.

Hídvéghi beígérte a Stop Soros törvénybe iktatását

Közölte: elsőként támadták annak idején a Stop Soros törvénycsomagot is, amelyet nemsokára újra tárgyal a magyar parlament. „Érvényesíteni fogjuk a magyar emberek akaratát a törvényhozásban is, és nem fogjuk engedni, hogy bevándorlóországot csináljanak belőlünk” – jelentette ki. Hozzátette: ezért támad a HRW, ez áll a háttérben.

A politikus kitért rá: „néven nevezzük azokat a tényeket”, amelyek a bevándorlás tekintetében ismertek. A bevándorlás veszélyt jelent, és a bevándorlást nem lehet rákényszeríteni semmilyen országra, így Magyarországra sem – mutatott rá.

Megjegyezte: törvényi eszközökkel is fellépnek az ország védelmében, megvédik Magyarországot és a magyar emberek biztonságát.

Migráció és nemzeti függetlenség

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: ez egy „szokásos támadás”, amelynek a hátterében az áll, hogy „mi kiállunk a nemzeti függetlenség mellett és elutasítjuk a bevándorlást”. Ezek a szerveztek pedig Soros György pénzéből működve mindent elkövetnek, hogy áterőltessék Európában és Magyarországon is a migrációt, de „mi ezt nem fogjuk hagyni, és ők ezért támadnak minket” – magyarázta.

(Forrás: 24.hu, MTI)

Kapcsolódó:

Orbánt lehagyták az Európai Néppárt csoportképéről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük