Időjárásjelentés csütörtökre - Ha nincs kedve kinézni az ablakon.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Időjárásjelentés csütörtökre – Ha nincs kedve kinézni az ablakon….

Van az úgy, hogy amikor csöng a vekker, -vagy pittyeg a telefon, vagy az okosóra- a háta közepére sem kívánja az ember, hogy felhúzza a redőnyt -elhúzza a sötétítőfüggönyt, kinyissa a spalettát- és kinézzen, hogy szemügyre vegye, borult, vagy derült-e az ég. Meg aztán abból, hogy akkor éppen milyen az időjárás, nem következik, hogy olyan marad egész nap! Ebben a kérdésben igyekszünk segíteni Pártai Lucia segítségével!

Hirdetés

Csütörtökön kissé élénkülő DNY-i széllel még melegebb levegő érkezik térségünkbe

A sok napsütés mellett, délutánig csapadék nem hullik. A hőmérséklet délután megközelíti a 30 fokot, bő 5 fokkal magasabban alakul a csúcsérték, mint ez ilyenkor megszokott. Délután, de inkább a délután második felében északnyugat felől hidegfront súrolja térségünket, és ennek hatására az északnyugati országrészben záporok, zivatarok alakulnak ki. Este, éjszaka a front kelet felé halad, így az ország északi felében számítani kell záporokra, valamint zivatarokra. A déli országrészben számottevő csapadék nem valószínű.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • csütörtök reggel +11 – +13,
  • csütörtök délután +25 – +29,
  • péntek reggel +11 – +15 fok körül alakul.

Legvalószínűbb folytatás

Pénteken a napsütést felhősödések zavarják meg, és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak ismét. Fülledté válik a levegő. Kissé élénk délnyugati, délutántól északnyugaton élénk ÉNY-i szél fúj.

Szombaton erősen felhős, vasárnap, hétfőn, kedden napos időszakok mellett fordulhatnak elő elvétve gyenge záporok, esetleg egy-egy zivatar, de az ország öntő részén nem valószínű csapadék. Kellemesen alakul a hőmérséklet, és a légmozgás is általában mérsékelt marad.

varosikurir 280123784 1188940471880052 7745892847167902618 n

Időjárási helyzet Európában

Finnországtól egészen a Vizcayai-öböl térségéig egy hullámzó frontrendszer húzódik, ami felhős időt biztosít Európa északi területeinek. A front előterében anticiklon határozza meg az időjárást. A frontzónának köszönhetően a kontinensen hőmérsékleti kontraszt alakult ki.

A hőmérséklet maximuma az Ibériai-félszigeten már a 30 fok feletti értékeket is eléri, Közép-Európában pedig a 20 fok feletti értékek a jellemzők. Eközben a Balti-országok területén általában 12 és 18 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárását szerdán a már korábban említett anticiklon határozta meg, melynek köszönhetően zavartalan, száraz, napos idő volt jellemző. Csütörtökön azonban már megközelítheti térségünket a már fentebb említett frontrendszer, melynek köszönhetően előfordulhatnak záporok, zivatarok az északi területeken.

Biometeorológia

Csütörtökön a délután második feléig száraz és frontmentes idő lesz. Országszerte napsütéses idő ígérkezik, helyenként mérsékelt felhősödésekkel. A nyár közeledtével egyre erősebbé válik a napsugárzás, így a káros UV sugárzás is erősödik. Amennyiben tartósabban napon tartózkodnak, ajánlott a szem védelme, illetve a leégés elleni védekezés, különösen az érzékenyebb, fehérebb bőrűek számára. Csütörtökön, a délután második felében északnyugat felől hidegfront súrol bennünket. A frontra érzékenyeknél fejfájás és egyéb, ilyekor előforduló tűnetek jelentkezhetnek.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.