Sorting by

×

Így kezdte a keddet Moszkvában Szijjártó fotósa! – Mert a háttérember is ember……

Az egy dolog, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter sportos alkat, ha esik, ha fúj, ha itthon van, ha elszólítja a haza érdeke, fut. De úgy tűnik, az alkalmazásában állók sem ússzák meg, a fotósának -vagy partnerének- munkaköri kötelessége, hogy hasonló érzelmek fűzzék a rohangáláshoz.

Szijjártó, a kemény csávó

A külügyminiszter közösségi oldalán jelent meg az örvendetes hír: futni mindenhol lehet! Szijjártó még a hajnali sötétségben indult és addig rótta a várost, hogy mire visszaért szálláshelyére nem csak, hogy világos lett, de a moszkvaiak már munkába indultak.

… és, hogy mit keres Szijjártó Moszkvában?

A miniszterelnököt kísérte a kereken tizedik találkozójára, hiszen  Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor magyar idő szerint délben kezdődő tárgyalásával párhuzamosan Szijjártó Péter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval tárgyal nagyjából egy hónappal az utolsó ilyen alkalmat követően.

Túl sok minden történt ez alatt az egy hónap alatt is. Komoly biztonsági kihívásokkal néz szembe Európa, ha a Kelet és Nyugat közötti vitát nem tudjuk kulturáltan, a kölcsönös tiszteletre alapítva, párbeszéd alapján elrendezni

– jelentette ki Szijjártó Péter a tárca közleménye szerint. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy noha rendszeres a konzultáció a két ország vezetője között, ennyire kiélezett helyzetben még nem került sor csúcstalálkozóra, ezért a holnapi tárgyalásoknak az eddigieknél is nagyobb jelentősége lehet. A találkozó fontosságát egyrészt az adja, hogy a történelmi tapasztalatok szerint amikor Kelet és Nyugat konfliktusba kerül, azon Közép-Európa mindig rajta veszít. Ezért Magyarországnak nemzetbiztonsági és stratégiai érdeke a helyzet diplomáciai rendezése.

“Fontos a párbeszéd, mi ezért jöttünk”.

Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök már egyeztetett az Európai Unió soros elnökségét betöltő Emmanuel Macron francia államfővel, illetve még este telefonon beszél Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. A találkozó jelentőségének másik oka, hogy a tavalyi volt a legsikeresebb év a magyar-orosz kétoldalú együttműködés szempontjából. Szijjártó Péter kiemelte:

“megvannak idénre is azok a tervek, amelyek megvalósulása esetén a magyar emberek ismét sokat profitálhatnak abból, hogy Magyarország olyan külpolitikát folytat, amely tiszteletben tartja a szövetségesi kötelezettségeket, ugyanakkor a kétoldalú kapcsolatok sikerére is komoly hangsúlyt helyez, például Oroszország vonatkozásában is.”

Szijjártó nagy futásai-izomra-gyúrásai….

Kapcsolódó

Így kezdte a napot Moszkvában Szijjártó fotósa! – Mert a háttérember is ember……

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.