Emberek, gáz van: nem kicsit, nagyon! – Ilyen a kiszáradó Velencei-tó! (videó)

A Velencei-tó az elmúlt két évben elvesztette vízmennyiségének 44 százalékát.  A vízhiányos állapot miatt a tó délnyugati részén fekvő természetvédelmi terület, a Velence-tavi madárrezervátum szinte teljesen kiszáradt.

Szavak helyett!

A Gárdonyi Közlöny helyzetjelentése:

A Velence videóhoz fűzött kommentekből….

“Katasztrófa! A rendőrség nyomoz már? Vagy ők is elhiszik, anélkül, hogy lefolytatnának egy minden részletre kiterjedő nyomozást ismeretlen tettes ellen, hogy senkit, semmilyen felelősség nem terhel mindezért? Vagy van olyan szerv, akinek egy ilyen katasztrófa megakadályozása érdekében rég intézkednie kellett volna, vagy az a felelős, aki lezüllesztette a környezetvédelmi, vízügyi szerveket.”

“Elkeserítő látvány! De egyben feldühít, mert ennek nem lett volna szabad bekövetkeznie. Ezért nagyon sokan felelősek. Jómagam laikusként annyit tudok, hogy a nádat mindenképp ki kellett volna vágni és tisztítani a medret folyamatosan. De ezt így hagyni ez a természet elleni merénylet. Akkor amikor azt hangoztatják nagy pofával hogy …”ne fűts fával, szénnel, mert szennyezed a levegőt!…” Ti pedig hagyjátok tönkremenni az ország egyik ékességét. Vérzik a szívem! ”

“Szőrnyű! 30 éve horgászom kisseb nagyobb szünetekkel a tavon,amit láttatok ott majdnem 1 méteres viz szokott lenni! Sajnos kicsit későn kapcsoltak a vízpótlással kapcsolatban, pedig kb 30 éve ki van épitve a Galyapataki vizpotlás!”

“Èn köszönöm a videót;remèlem ezt nem fogjàk jelenteni és nem fog eltűnni♡,mint eddig szinte mindennek nyoma veszett;ami a tó kiszàradàsàval kapcsolatos szomorú;de mègis remek kèpek voltak az emberek èrtelmes vèlemènyèvel a szólàsszabadsàgban a rengeteg tó körüli csoportokban, többek között valos informacioaramlas miatt is azokat mind eltuntettek. Az ertelmetlen folyton egyforma civakodasosat nem jelentettek hadd terjedjen az tovabb,az ertelmesebb hozzaszolasokat is tartalmazott kepeket jelentettek es eltavolittattak,akinek ez gondolom erdeke,nem tudni,de tisztan megfigyelheto volt.

Kapcsolódó

 

velencei tó

8 thoughts on “Emberek, gáz van: nem kicsit, nagyon! – Ilyen a kiszáradó Velencei-tó! (videó)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük