Hende szerint Ungárnak a Fideszben a helye, mert hazug? – Figyelem: történelmi az állítás!

A vidéki körzetek közül Szombathelyen várható az egyik legkomolyabb küzdelem az ellenzéki előválasztáson, miután két, országosan ismert politikus is bejelentette indulását. A DK Czeglédy Csabát, az LMP pedig – a Jobbik támogatásával – Ungár Pétert jelöli Vas megye 1. választókerületében. A Závecz Research májusi felmérése szerint nüanszokon múlhat kettejük párharca, Hende Csabát ugyanakkor Ungárnak van nagyobb esélye legyőzni a jövő évi választásokon.

Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselőnek az a szilárd meggyőződése, hogy Ungár Péter leplezni szeretné, hogy „ő egy trójai faló”. Ennek ellenére Hende azt szeretné, ha az előválasztást Ungár nyerné,

„mert akkor már a szombathelyiek nem tudnak rossz döntést hozni”.

Ungár hazudik, tehát a Fideszben a helye?

Hende Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt: az a hazugságáradat, amivel Ungár Péter nap, mint nap nyakon önti őt, tulajdonképpen egy

„kész átverés shownak a része (…) Ezzel a rendkívül vehemens Fidesz és Hende-ellenességgel szeretné elleplezni azt, hogy ő egy trójai faló. Ugyanis, ha Ungár Péter bekerül a parlamentbe, akár listán, akár egyéniben, a megfelelő pillanatban át fog állni a Fideszhez”

– jelentette ki a fideszes országgyűlési képviselő. Hozzátette: ez szilárd meggyőződése. „Én büszke vagyok rá, hogy ő voltaképpen a mi kutyánk kölyke” – fogalmazott.

Hende azt szeretné, ha Ungár Péter és nem Czeglédy Csaba nyerné meg az előválasztást,

„mert akkor már rossz döntést nem tudnának hozni a szombathelyiek”.

Mióta Ungár bejelentette indulását az ellenzéki előválasztáson,

a kormánypárti orgánumok gyakran utalgatnak a képviselő szexuális orientációjára. A 444 összesítésében látni, hogy van olyan újság, ahol a

„nagy meleg”

jelzős szerkezetet illesztették a neve mellé, a helyi ellenzéki vezetést rózsaszín-sárga hátteres posztokkal lejárató „Szombathelyi tények” Facebook-oldal pedig az arcképe fölé írta, hogy

„egy elkóborolt budai milliárdos vagyok, aki ráadásul homoszexuális is”.

Ungár szerint most mintha központi jóváhagyás érkezett volna, hogy „a buziságot fel kell használni” a kampányban, de ez önmagában nem új fejlemény. A Szombathelyi Hírlap 2019-ben azt írta Ungár, Nemény András és Czeglédy Csaba arca mellé, hogy „Túl a barátságon”.

Ungár: én még sosem hagytam cserben a politikai közösségemet

Ungár Péter Facebook-oldalán reagált az elhangzottakra, mint írta:

optimizmusra ad okot, hogy szűk egy évvel a választások előtt a kormánypárt oda jutott, hogy leginkább saját magukkal próbálják meg ijesztgetni a szavazókat.

Hende Csabának azt üzente:

„látva a teljesítményét, ha fiatal koromban a karriervágy miatt a Fideszbe, és nem az LMP-be lépek be, most könnyen lehetnék a térség kormánypárti országgyűlési képviselője”. „De mivel többek között akkor most saját magamat kéne b*zizni ebben a kampányban, ellenzéki politikus lettem, és vele szemben én még soha nem is hagytam cserben a politikai közösségemet”

– fogalmazott az LMP képviselője.

Egy kívülálló facebook-bejegyzése a fentiekről:

“Hallgatom a tévében Hende Csabát. Mosakszik egy panamai útja miatt (azért legalább a célországok nevét gondosabban megválaszthatnák!), és persze kampányol.

A vetélytársai közül most éppen Ungár Péter ellen. Először lehazugozza minden állítását, aztán elő áll az adu ásszal: már csak azért se szavazzanak rá, mert szerinte majd úgyis átül a Fideszhez.

Nem tudom, azért gondolja-e róla, hogy a Fideszben a helye, mert hazugnak tartja, de mindenesetre ez történelmi mondat. Ott tartanak, hogy szidalomnak szánják, ha valakit a Fidesszel hoznak kapcsolatba.

Már ők is?”

 

hende

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest