Hála istennek kormánybiztos meg törzs van, tó viszont nem lesz! - Mi volna, ha választanának egy olyan miniszterelnökhelyettest, aki nem vadászni, hanem fürödni szeret? - Városi Kurír

Sorting by

×

Hála istennek kormánybiztos meg törzs van, tó viszont nem lesz! – Mi volna, ha választanának egy olyan miniszterelnökhelyettest, aki nem vadászni, hanem fürödni szeret?

Többször foglalkoztunk az elmúlt hónapban a Velencei-tóval és a környező településekkel, sajnos szinte minden esetben negatív felhanggal. Nem volt célunk a pánikkeltés, a tényeket ismertettük. “A Tó évek óta jelzi, hogy nem bírja így tovább, miközben minden jól látható helyen fejlesztések vannak a part környezetében maga a víz sosem volt még ilyen sebezhető.”

Hirdetés

A kormány -akit mi pénzelünk- drágállja….

Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerint

a gazdasági operatív törzs még elfogadta a 40 milliárdos tervet, de a kormánynak már drága volt. A normális szintnél 80 centiméterrel alacsonyabb a Velencei-tó vízszintje

– mondta el Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Fehérvár TV-nek. Tessely szerint

a tavat a kis vízgyűjtőterülete teszi kifejezetten érzékennyé a csapadékviszonyokra. A mostani alacsony vízállás nem egyedi: 1993-ban és 2005-ben is hasonló volt a helyzet.

Lendvai Ildikó szerint…

Két év alatt elvesztettük a fél Velencei tavat, a vízmennyiség 44 százalékát. A tó szárad, gyakran döglött halak úsznak a felszínén, több strandot bezártak, fogynak a látogatók. Személyesen is fáj: amíg a fiam kicsi volt, sokat jártunk ide kempingezni, vagy csak egy napra leruccanni. Elkészült a vízpótlás terve, 40 milliárdba kerülne. A gazdaság újraindításáért felelős Operatív Törzs (ez nem az operatív Cecília, hanem az operatív Szijjártó csapata) be is terjesztette a kormány elé.

A tóért felelős kormánybiztos, Tessely Zoltán beszámolója szerint: “A szükséges pénzeszköz olyan nagy mértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani.”

Szóval hála istennek kormánybiztos meg törzs van, tó viszont nem lesz

“A kormány nem szándékozik”.

Gratulálok. Szándékoznak viszont dupla annyiba kerülő Vadászati Világkiállítást rendezni, tízszer annyiba kerülő kínai elit egyetemet építeni, ami legalább a vidéki kollégisták helyét is elveszi, szóval dupla haszon.

Ezeket is “az ország jelenlegi helyzetében”.

A tó védelmezői a József Attila-versre utalva “Töltsd a tavat, ne siránkozz!” jelszóval szerveztek demonstrációt

Ez is jó, de mintha az eredeti verseben valaminek a megdöntése szerepelt volna. Azért a töltögetés mellett a döntögetésen is érdemes volna gondolkodni.

Amúgy addig is volnának mentőötleteim:

Mi volna, ha választanának egy olyan miniszterelnökhelyettest, aki nem vadászni, hanem fürödni szeret?

Jó, talán nem lennének olyan kiváló képességei, mint Semjénnek, de hátha megérné. Vagy ha ez nem megy, talán Semjénnel is meg lehetne alkudni:

építsék a Velencei tóra a szarvasagancsokból tervezett monstre üdvözlő kaput! Esetleg helyette a vadászkiállítás kapujánál meg egy vödör vízzel öntenék nyakon a belépőket.

Ha spórolni akarunk a vízzel, akkor csak a VIP-látogatókat.

 

tó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

  • 2021.08.03 - 22:21
    Közvetlen hivatkozás

    A tavat át kell szállitani Felcsútra ,, rögtön lenne több millió fejlesztés rá,, mocskos fidesz patkányok élen beteg tolvaj muzsikussal….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.