Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti (EP) képviselője levelet írt Lázár János kancelláriaminiszternek, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) 2011–2015-ös, közvilágítási projektekkel kapcsolatos jelentését. Az említett időszakban Orbán Viktor kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, az Elios nyerte a projektek túlnyomó részét.
[mnky_ads id=”10551″]
A képviselő a Facebook-oldalán ezt írta:
[mnky_ads id=”10552″]
„Még másfél éve fordultam az OLAF-hoz az Orbán-vő Tiborcz István gyanús üzelmei miatt. Hihetetlen módokon tarolt cégével, az Eliosszal a közvilágítási piacon. Az OLAF most megállapította, hogy súlyos visszaélések történtek, és átadta a magyar hatóságoknak a jelentését. Világossá téve, hogy az Orbán-család nyakig merült a korrupt ügyletekben.

Jogunk van tudni, hogy mit tartalmaz az OLAF-jelentés az Orbán-család korrupciójáról, ezért ma Lázár Jánoshoz fordultam, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a Csalás Elleni Hivatal jelentését. A 4-es metró ügyében a nyilvánosságra hozatalhoz fűződő közérdeket tudták érvényesíteni, és publikálni abban az ügyben az OLAF jelentését. A miniszterelnök vejét érintő korrupciós ügyben a semmivel sem kisebb közérdek egyértelművé teszi, hogy elkerülhetetlen a jelentés elérhetővé tétele.”

- Hirdetés -

Kapcsolódó:

http://varosikurir.hu/11044-2/

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét