2019.04.25. Névnap: Márk

A gyerekek miért nem akarnak az apjukkal együtt lenni, miért „borulnak ki” tőle?- Egy igaz történet 0 258

gyerekbantalmazas

A csapból is az folyik, hogy a regnáló kormány súlyos harca közepette, amit nap, mint nap vív a képzelt ellenségekkel, ebben az évben kiemelten foglalkozik a nemzet legkisebb, ám alapvető egységével: a családokkal. Persze csak azokkal, amelyek az általuk ideális összeállításban élnek és virágoznak.

Mindez a gyakorlatban…..

Révai Ildikó a Facebookon tette közzé a miniszterelnökhöz, a Gyámhivatalhoz és a Szolnoki Törvényszékhez írt levelét, melyben három kisgyerek és édesanyjuk Nagy Gabriella egész életére kihatással bíró történetét írja le.


Játszódik: 2018 Magyarországán

A Szolnoki Törvényszék 2018 júniusában hozott ítéletében – jogerősen – megvonta az anya szülői felügyeleti jogát, és a hat-, a nyolc, valamint a tízéves gyermekeket az apánál – aki az egyik nagy biztosítótársaság felsővezetője – helyezte el, az indokolás szerint azért, mert Gabriella az apa ellen nevelte a kicsiket, nem készítette fel őket a kapcsolattartásokra. Azt a törvényszék nem vizsgálta: a gyerekek miért nem akarnak az apjukkal együtt lenni, miért „borulnak ki”, miért sírnak, amikor a férfi értük megy…

Gabriella büntetőfeljelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságon, mivel felmerült annak gyanúja, hogy az apa szexuálisan bántalmazta két gyermekét, amit 3, azaz HÁROM pszichológusi szakvélemény támasztott alá. Az asszony ezért – és mert az apa más vonatkozásban is rosszul bánt a kicsikkel – nem tett eleget a bírósági ítéletnek, nem adta át a gyermekeket az erre megszabott határidőn belül. A rendőrség elrendelte a két kislány és a kisfiú körözését. Miközben az abúzus tárgyában tett feljelentést jogerősen elutasította.

A foganatosítás

Tegnap, 15 óra körül, hét rendőrautóval egyenruhások érkeztek Gabriella testvérének ingatlanához. A gyermekek éppen a lovakat gondozták.

„Legalább húsz rendőr pillanatok alatt megszállt bennünket, a három gyerek háromfelé szaladt, a legkisebbet, aki kevésbé tudott futni, három nagydarab rendőr és egy nő szabályosan a földre teperte, és nem akarták engedni, hogy a sikítozó, síró kislányt ölbe vegyen és megvigasztaljam”

– elevenítette fel az eseményeket a gyermekek nagymamája.


fotó: Révai Judit facebook oldala

„A kicsi bepisilt ijedtében, a rendőrök nem hagyták, hogy a pisiben ázó gyereket elvigyem átöltözni, Órákon át a szabadban, a földön ültem vele, egy takarót tudtam köré tekerni, amit a kocsiból vettem ki. A nagyobbik kislányt kilométereken keresztül üldözték, amíg a megfáradt gyereket meg tudták fogni, aki addigra már szintén bepisilt félelmében.”

A kisfiú a közelben bújt el,

ő is összepisilte magát az ijedtségtől, remegve várta, mi fog történni, de amikor látta, hogy a kistestvéreit – mint az elvetemült bűnözőket – elfogták a „kemény” zsaruk, előjött a rejtekhelyéről és „megadta magát”.

A másik kettő sem “úszta meg”, kattintson!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + hét =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: A gyerekek miért nem akarnak az apjukkal együtt lenni, miért „borulnak ki” tőle?- Egy igaz történet!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/jogrend-csaladvedelem-gyermekek-jogai-a-la-2018-magyarorszaga/