Juszt László: Erre a skizofrén „emeszempésre” mindig bízvást lehet számítani

Kövér László a héten többeknél kihúzta a gyufát, Szél Bernadett a strasbourgi emberjogi bíróságon, a teljes MSZP választási csalásért jelentette fel, a volt tévés pedig közösségi oldalán posztolt.

Kövér rá se ránt…

Az MSZP szerint több dolognak is érdemes utánanézni azután, hogy a fideszes házelnök elismerte: „bűvészkedtek” a választókerületek határának megszabásával.

Az LMP szerint, mivel az Országgyűlés Mentelmi bizottsága helyben hagyta Kövér László korábbi döntését.

„A párt álláspontja szerint Kövér László továbbra is kettős mércét alkalmaz és alaptalanul korlátozza az ellenzéki képviselők véleménynyilvánítási szabadságát: a párt ezért a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordul”.

Juszt László ennyit üzent a parlament őrének:

„Erre a skizofrén „emeszempésre” mindig bízvást lehet számítani”. Kövér a következőket mondta, s erről hangfelvétel tanúskodik: „Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába. … Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés, vagy nem volt.” Hogy teljesen világos legyen még azoknak a Fidesz-hívőknek is, akikben a becsületnek parányi szikrája maradt: Kövér ezzel azt ismerte el, hogy a 2014-es választásokon azért és úgy alakították át a képviselői körzethatárokat, hogy biztos legyen a győzelmük. Tették ezt kormányzati pozícióból. Ez pedig egészen egyszerűen fogalmazva: VÁLASZTÁSI CSALÁS! És erről vitatkozni sem vagyok hajlandó. Tovább megyek: aki ezt elfogadja, ne adja ég támogatja, az nem érdemli meg, hogy szabadon lélegezzen!”

Mi pedig ülünk a fotőjben tovább

A bejegyzés alatti kommentekből:

„A rendszerváltás óta megválasztott összes kormány idején lett volna ok utcára menni. Nem mentünk! Antall József is pökhendi módon lökte oda hírhedt mondását: ” tetszettek volna forradalmat csinálni!” Csináltunk? Nem! Most fogunk? Kizárt! Ezért megérdemeljük mindazt, amit kaptunk, és megérdemeljük, ha megint a fidesz marad hatalmon. Arról meg már szólni sem merek, hogy mi lesz itt, ha más nyer…”

„Az én számomra teljes meggyőződésem, hogy választási csalás történt! Vissza kellene állítani a képviselők számát az eredetire, többet ne fordulhasson elő az egypárti többség! Csökkentett képviselő száma többe kerül az állampolgároknak, mert a miniszterek száma több mint a képviselőké, irreális fizetésükkel! Ezt csak az nem látja, aki struccpolitikát folytat, meg aki csak a TV információjára hagyatkozik! Változás….és megint csak változás kell!”

Amiben mindenki egyetért, hogy már régen fel kellett volna bőszülnünk annyira, hogy több-tízezres tüntetésekkel fejezzük ki nemtetszésünket, hogy meghallják. Nem tesszük. Az ok ismeretlent és megmagyarázhatatlan.

Kövér: ha én egyszer kinyitom a számat….

Kövér beismerte, volt földrajzi „bűvészkedés” és nem furdalja a lelkiismeret

Kövér agya ledobta a bicikliláncot, kitiltotta egykori nagykövetüket a parlamentből

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük