Orbán teljes foglalkoztatottság-dumája és Novák életszerűtlensége – “Jusztságok” a keddi napról!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Nem kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét, és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is. Jöjjenek a keddi “Jusztságok”!

„Egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól” – hazudta Orbán a szezonnyitó parlamenti felszólalásban

Bár a KSH hűen szolgálja ki a főnökét és szállít egy semmivel nem igazolható 3,6 %-os adatot, de a számok kegyetlenek.

Ha az állásvesztőket nem az inaktívak közé soroljuk, hanem azonnal a munkanélküliek táborába, akkor ugyanezen felmérés szerint jelenleg 280 ezer munkanélküli lenne Magyarországon. Ez pedig már csaknem 6%-os munkanélküliségi rátát jelent. Miközben nem minden állásvesztő regisztrál – ez is növeli a valódi munkanélküliek számát. Ha a közmunkások nem létező állásait is levonjuk, akkor máris jóval 6% felett járunk.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szervezet adatai is azt mutatták, hogy 6,5% az álláskeresők aránya még most is.

Ehhez a 6,5 %-hoz jönnek még az u.n. “alulfoglalkoztatottak”, akik nem saját jósszántukból dolgoznak részmunkaidőben. Például az autógyárak beszállítói, akik mostanában havi 2-3 napot dolgoznak. És persze – igen érdekes meggondolással – munkavállalóként tartja nyilván a KSH azokat is, – akik nem lévén itthon munkájuk – kénytelenek voltak külföldre menni, s ott munkát vállalni. Miközben itthon a munkanélküliek táborát gyarapítanák. Ők se kevesen vannak. Úgy négyszáz ezren.

Mindezt egybe vetve a munkanélküliség az Orbán által hazudott 3,6 % helyett igen szolidan számolva 10 % felett van.

Bármilyen cáfolatot szívesen olvasnék.”

(forrás)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Tovább is van….

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

2 thoughts on “Orbán teljes foglalkoztatottság-dumája és Novák életszerűtlensége – “Jusztságok” a keddi napról!

  • 2021.09.22 at 13:52
    Permalink

    Távol álljon tőlem megerősíteni, vagy cáfolni, mivel nincs adatom. Viszont az zavar minden ilyen statisztikában (nem csökkentve a statisztika létjogosultságát), hogy olyan témában hadakozunk statisztikai módszerekkel, ahol rendelkezésre áll a teljes sokaság. Jelen esetben már 15 éve készül minden munkavállalóról a 08-as bevallás havonta, teljes foglalkoztatási adatokkal, kifizetett bérrel, iiletve az 58-as bevallás az egyéni vállalkozókról. Innen már csak egy egyszerű kis programocska kellene, ami név nélkül feldolgozza a havi adatokat, és abból minden kiderülne, munkaidőkerettel, feor számmal, alkalmazási minőséggel. Rögtön lehetne átlag bért, medián bért munkakörönként és összesen is számítani. Talán egyszer valakinek eszébe jut…. Talán Jusztnak?

  • Pingback: Novák Katalin éjjeli rácsodálkozása: ebből tényleg az lesz? - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.