Szegény Darth Vader, ennyire rossz volt? – Karácsony Gergely a „100 hős és gonosztevő” listájának a 3. helyezettjéhez hasonlította Orbánt, ja és programot hirdetett…..

Darth Vader az egyik legmarkánsabb, legikonikusabb és legkarizmatikusabb gonosztevő a filmtörténelemben, hatalmas (bár még emberléptékű) termetével, sötét sisakjával, félelmetes akusztikájú, jellegzetes lélegzetvételével és hangképzésével. E tulajdonságok közül szemezgethetett a főpolgármester, amikor hasonlatában az egykori Jedi lovagról Orbán Viktor képe ugrott be. Ezen még van mit mekózni…., de ez csak mellészál, a lényeg a program!

Zöld átállás, nettó 200 ezres minimálbér, ingyenes internet, többkulcsos adórendszer

„Minden amitől szenvedünk, a korrupció, a kirekesztés, mind-mind arról szól, hogy ennek a kormánynak nincsenek erkölcsi céljai. Ezek az emberek egyszerűen gonoszak.”

– mondta Karácsony egy tatabányai pártrendezvényen. A miniszterelnöki székért induló főpolgármester szerint az előválasztáson az a legfontosabb, hogy a jelöltek ne akarjanak Orbán Viktor hasonmásversenyt-rendezni, ehelyett inkább az oktatás és az egészségügy átalakításáról vitázzanak.

„Nem tudom megmondani, hogy a Darth Vader-i utat járt-e a miniszterelnök és lehetett-e volna belőle jedi”

fogalmazott Karácsony Gergely, aki szerint

Orbán Viktor, olyan lehetőséget kapott 2010-ben mint senki más, azonban olyan rendszert teremtett, amiben a hatalomból pénzt csinálnak, pénzből pedig még több hatalmat. „De hogy most Darth Vader lett belőle, az biztos”

– írta riportjában az ATV.

Gazdasági program

Elsőként kamatmentes hiteleket és vissza nem térítendő támogatásokat ígért a kis és közepes vállalkozásoknak, majd a többkulcsos adórendszer bevezetése mellett érvelt.

„Az, hogy én ugyanannyi személyi jövedelemadót fizetek, ugyanolyan mértékben adózok, mint mondjuk egy 100 forint alatt kereső ápolónő egy kórházban, ez szerintem botrány. Ez gonoszság és ha azt akarjuk hogy ne gazdagból legyen több, hanem szegényből kevesebb, akkor újra kell osztanunk a terheket”

– hangsúlyozta Karácsony.

Karácsony gazdasági terveiben szerepel továbbá munkagarancia program, a dolgozói jogok támogatása, a nettó 200 ezres minimálbér bevezetése és az ingyenes internetelérés biztosítása mindenki számára. A főpolgármester egyébként zöld fordulatban gondolkodik és versenyképes gazdaságot ígér, kiszámítható szabályokkal.

A K&H vezető elemzője úgy látja,

Karácsony programjában a progresszív adózás jelenti a lényegi különbséget a mostani gazdasági elképzelésekhez képest.

Az elemző hozzátette:

a kutatás-fejlesztés ösztönzése és a zöld átállás egyaránt támogatandó célkitűzések, igaz, szerinte ezeken a területeken a jelenlegi gazdaságpolitika is tett már érdemi lépéseket.

 

karácsony

3 thoughts on “Szegény Darth Vader, ennyire rossz volt? – Karácsony Gergely a „100 hős és gonosztevő” listájának a 3. helyezettjéhez hasonlította Orbánt, ja és programot hirdetett…..

  • Karacsonynak nagyon rossz a kampanyfonoke: erotlenul, csak a sajat parttagjaihoz szol…. Ez nem szerencses! Az uzenetei nem vilagosak: nem mindenki azonositja be Darth Vedert es nem is hozzak azonnal osszefuggesbe a gonoszsagat orban gonoszsagaval. Annyira nem is akarja megnyerni ezt a versenyt – teljesen megertem, hiszen mar masodszor nem akar ME jelolt lenni. Miert nem hagyjak beken Budapest elen? Neki az a komfortsonaja, abban erzi jol magat. Most jol otthagy 2 millio becsapott embert, akik ot valasztottak a fopolgarmesteri szekbe, es aki gyakorlatilag felidonel felall, es kampanyba kezd – raadasul nagyon rosszul megszervezettbe, vilagos, ertheto, egyszeru uzenetek nelkul!

  • Teljesen jól látod, Karácsony G-nek a fővárossal kell foglalkoznia!

  • Karácsony Gergely egy rendkívüli ember,értik az emberek az ő üzeneteit,jól teszi dolgát, ezért is bíznak benne az emberek,valójában világosan látja a problémákat,a megoldásokat.Ne mondjuk meg neki mivel kellene foglalkoznia:TUDJA!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük