Karácsony elintézte: Tóth Csabának annyi? – A DK is kihátrál a képviselő támogatásából

A pénteki miniszterelnök-jelölti vitában Karácsony Gergely egyértelműen kijelentette, hogy Zuglóban nem támogatja a zűrös ügyekben érintett Tóth Csabát, helyette Hadházy Ákos mellett tette le a voksát. Dobrev Klára pártja nevében kitért az egyértelmű válasz elől az ügyben, szombatra kiderült, hogy miért. Hadházy közösségi oldalán üdvözölte Karácsony “megvilágosodását”.

“A DK szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges”

A DK tavasszal írásbeli szerződést kötött Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról. Például Hiller István, vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően

– írja a DK közleményében A tegnapi miniszterelnök-jelölti vitán viszont Karácsony Gergely utalást tett Tóth Csaba támogatásának megszüntetésére. Tóth választókerületi ellenfele, Hadházy Ákos egy hete a Zugló TV-ben rendezett vitájukon hozta elő egy alapítványba rejtett gyártelep ügyét, amiben a képviselő érintett. Az ügyben etikai vizsgálat indult, amiben nem ítélték el Tóth Csabát, Karácsony viszont azt mondta:

ettől függetlenül most már nem támogatja Tóth Csabát, és kérdésre válaszolva elmondta, ha zuglói lakos lenne, Hadházy Ákosra szavazna.

Fekete-Győr András kérdésére, hogy Dobrev Klára is visszavonja-e a támogatását Tóth mögül,

a DK-s jelölt nemmel válaszolt. Jakab Péter nem szólalt meg ebben a blokkban.

A párt közleményében azt írja:

a DK szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásunk felmondani. Amennyiben Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, a DK eleget tesz ennek a kérésnek.

Azzal folytatják:

Tóth Csaba eredetileg is Karácsony Gergely és az MSZP jelöltje volt Zuglóban, nem a DK-é – ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a részükről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is.

Várják Karácsony Gergely tájékoztatását – zárul a közlemény.

Hadházy Ákos üdvözölte Karácsony mondatait

“Egy jó vezető fontos tulajdonsága, hogy képes felismerni a pillanatot, amikor már nem szabad ragaszkodni bizonyos dolgokhoz. Ilyenkor változtatni kell, különben a döntés halogatása veszélyeztetné a sikert. A főpolgármester úr felismerte ezt a pillanatot, és változtatott. Azt is felismerte, hogy egy ponton túl már nem lehetséges kompromisszumot kötni a vállalhatatlannal. Meggyőződésem, hogy helyesen döntött, így egy lépéssel közelebb kerültünk közös célunkhoz! Köszönöm, Gergő!”

Tóth nem tanul….

Tóth Csaba közösségi oldalán szombaton is buzdítja “népét”, hogy szavazzanak rá, mert -ahogy írja-

Nekem Zugló az első!

A kommentelők szerint:

“Nem látta a tegnap esti vitát? Le kellene cserélni ezt a borítóképet, már nem friss. Már Karácsony szerint is gázos a helyzet. Eljött az ideje, annak hogy hátralepjen, anno Gyurcsánynak is ezt kellett volna tennie, nem tette, aztán látja mi lett belőle.”

“Miért erőlködsz? Még nem szereztél eleget? Javaslom Marbellát, bár lehet ez az összeg oda még kevés.”

Kapcsolódó

Frissítés!

Csatlakozott Karácsonyhoz Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje is.

A párt a 444 megkeresésére közölte,

Jakab Péter nem véletlenül indított etikai vizsgálatot Tóth Csabával szemben, amely csak azért bukott el, mert az MSZP, Párbeszéd és LMP delegáltjai nem szavazták azt meg. Azzal, hogy Karácsony Gergely felülbírálta saját delegáltja döntését, világossá vált, hogy Tóth Csaba nem felel meg az előválasztás szellemiségének, így őt a továbbiakban Jakab Péter nem támogatja.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A lap emlékeztet, a Tóth Csaba mögött álló erők közül saját pártja,

az MSZP még nem szólalt meg.

One thought on “Karácsony elintézte: Tóth Csabának annyi? – A DK is kihátrál a képviselő támogatásából

  • 2021.09.25 at 13:52
    Permalink

    Ez égy nagy baromsag

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.