Karácsony: Kinek mi a fontos. Nekünk a cselekvés, nekik a látvány. Nekünk a város, nekik a propaganda. Nekünk a Lánchíd, nekik a tűzijáték.

Budapest főpolgármestere Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy “a kormány az augusztus 20-i látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak”: a Lánchídra 6 milliárd forintot, míg augusztus 20-ára 6,5-et.

Kinek, mi….

„Ezek szerint van itt pénz mégis, csak fontosabb nekik pár nap csillogás, mint Budapest és az ország 171 éves szimbóluma”

– fogalmazott Karácsony, hozzátéve:

„a Lánchídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-i tűzijátékok, csak ezt a részt valamiért eddig nem idézték a Lánchídból.”

Karácsony szerint

„az elmúlt hetekben a kormány különböző rendű-rangú emberei – tíz év kormányzás és 9 év városvezetés után ”

mégis úgy tesznek,

„mintha a híd állapota 170 év után akkor kezdett volna el romlani, amikor a budapestiek ellenzéki polgármestereket választottak októberben.”

“Mondtam már….

 a Lánchíd számunkra nemzeti kincs, akkor is felújítjuk, ha beleroskadunk. De mi lenne, ha nem kellene beleroskadnunk? Mi lenne, ha többre tartanánk a 171 éves Lánchidat, mint egy pár órás tűzijátékot?”

Zukor

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük