Karácsony: remélem, hogy Kovács államtitkár magától mond ilyen hülyeségeket. Abban nem lenne hírérték. De ha netán diktálták neki, az botrány!

Kovács államtitkár ugyanis ma lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról.

Értem én, hogy velem kell harcot vívni, ez is része ezek szerint a járványügyi katonai akciónak

De ennek alávetni közel 2 millió ember életének tervezhetőségét, kiszámíthatóságát, az példátlan felelőtlenség.

Kovács államtitkár szerint az újranyitás a fővárosi idősotthonokban elhunytak számától függ. Miközben a vírus európai áldozatainak közel fele idősotthonokból került ki, a magyar az egyetlen kormány a világon, amely az idősotthonok lakói helyett az idősotthonok fenntartóiról beszél. Különös ez éppen ma, amikor kiderült, hogy vidéken nő a fertőzések száma, több helyen felütötte a járvány a fejét a vidéki idősotthonokban, sajnos több kormányzati fenntartású otthonban is volt áldozata a vírusnak. Akkor most visszacsinálják a vidéki lazításokat?

Ugye nem?

Ha nem politikailag, hanem a szakma oldaláról nézzük a helyzetet, nem is a sorosozásért-brüsszelezésért felelős Kovács államtitkárra, hanem az Orbán-kormány(!) szociális ügyekért(!) felelős volt helyettes államtitkárára érdemes figyelni, aki a minap azt írta: „A magas ápolási szükségletű ellátottak „ingáztak” az egészségügyi és a szociális intézmények között. Ez önmagában óriási fertőzéshordozási veszély – különösen addig, amíg kötelezővé nem tették a negatív koronavírus-teszteket a kórházból idősek otthonába kerülés/visszakerülés feltételeként. Az intézkedés előtt – egyesek szerint azóta is – százával kerültek ki kórházakból, kezelésekről olyan lakók, ellátottak, akik „behozták” a falak közé a vírust.”

Ezt a helyzetet pedig vagy előidézte, vagy nagyban hozzájárult hozzá,

hogy a fővárosi kormányhivatal márciusban még megtiltotta és

„felesleges költségnek”

nevezte a kórházból kikerülő betegek koronavírus-tesztelését. Budapest újranyitása nem lehet politikai, csakis szakmai kérdés, nem szólhat a kormány-ellenzék viszonyról, csakis a budapestiek életéről és biztonságáról.

Forrás

Aki nem értesült volna róla…..

Az idősotthonokban előforduló halálesetek számának csökkenéséhez kötné a kormány a budapesti élet újraindítását – írta Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős kormányszóvivő kedden.

“Sajnos a járvány leginkább a fővárosi idősotthonokban terjed és ennek az az oka, hogy a főpolgármester későn intézkedett, nem készítette fel a fővárosi idősotthonokat a járványra. Ezért főpolgármester úrnak azt javasoljuk, koncentrálja minden energiáját a főváros fenntartásában lévő idősotthonokra, mert az ottani halálesetek számának csökkenése a budapesti élet újraindításának feltétele.”

koronavírus

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest