Kásler a söprű, ami söpör is rendesen! – kirúgja elődje embereit

Kásler, az új EMMI-főnök az egészségügyben középvezetői szintig lecseréli Lázár embereit. Teljes lelki nyugalommal rúghat ki bárkit, hiszen Orbán szabad kezet adott az új seprűnek.

[mnky_ads id=”10551″]

Van, akiket mégis az út szélén hagynak?

Kicsit sem világos, hogy az annyiszor tökéletesnek mondott egészségügyi vezetés miért szorul tisztogatásra. Középvezetői szintig szinte mindenkit lecserél az egészségügyben az Emmi új vezetése, az inkább csak kormányváltáskor jellemző tisztogatás fő oka az lehet, hogy megszabaduljanak a Lázár Jánoshoz és Kósa Lajoshoz köthető emberekhez – írja a Népszava. Mások szerint viszont a miniszter belső körökben azzal indokolta lépéseit, hogy tiszta lapokkal akar indulni, nem akarja, hogy utóbb szekrényből kieső csontvázakat kelljen kerülgetnie. A tárca átalakítására pedig szabad kezet kapott miniszterelnöktől.

[mnky_ads id=”10552″]

Az egészségügyért felelős államtitkárságon nem csak a távozó Ónodi-Szűcs Zoltán közvetlen munkatársait cserélik új emberekre, hanem a kizárólag szakmai feladatra szerződött helyettes államtitkárokat, és csaknem valamennyi háttérintézmény vezetőjét is elküldték. A tömeges személycserék üzenetét már csak azért is nehéz megfejteni, mert az Orbán-kormány harmadjára sem hirdetett szakmai programot. Vagyis azt sem tudni, van-e olyan új feladat, amihez más vezetőkre lenne szükség – emlékeztet a lap.

„Zajlik a kormányzati struktúra átalakítása. Az EMMI statútumának megváltozása miatt feladatok, felelősségi körök, azok humánerőforrás igénye, illetve személyi állománya is módosulni fog, melyről a tárca – a megfelelő időben – tájékoztatni fogja a média képviselőit.”

-közölték sejtelmesen.

Az elbocsátások módszere is szokatlan. A helyettes államtitkárok közül például volt olyan, aki éppen a Népszavában olvasta, hogy távozni fog. Másnap közölték:

„Nem tartunk igényt a munkádra.”

A lap információja szerint az érintetteknek nem ajánlottak másik állást, de még segítséget sem ahhoz, hogy új munkát találjanak.

[mnky_ads id=”10553″]

(forrás: nepszava.hu)

Kásler, a láncdohányos – Amikor az ateista imádkozik…

Orbán az orvoslobbi ellen vetné be Kásler Miklóst

A Balog-pótló Kásler Miklós: a halálos betegségeknek jó 70-80%-át a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük