Városi Kurír

A napi fontos…

Kerítésen innenKiemelt hírek

Kásler Miklós esete a tízparancsolattal

kasler
Hirdetés

Kásler Miklós komolyabban vehetné a tízparancsolat nyolcadik pontját, ha már erkölcsi parancsként hivatkozik rá – kezdte Szél Bernadett közleményét.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszteri utasítás….

Az április 7-én kelt és általam közérdekű adatigénylésben kikért miniszteri utasítás szerint április 15-éig minden kórháznak biztosítania kellett teljes ágykapacitása 60 százalékának alkalmassá tételét koronavírusos betegek fogadására. Azt, hogy ez az ágyak tényleges felszabadítását jelentette, nemcsak az EMMI számos közleménye, de Kásler Miklós és Orbán Viktor nyilatkozatai is igazolják.

Kásler Miklós egy interjúban azt mondta, hogy

“soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni a kórházakban.”

Kásler Miklós abszurd állítását számos kormányzati nyilatkozat cáfolja

Orbán Viktor az április 17-i interjújában azt mondta, hogy

“Ahhoz, hogy a 68 ezer ágynak a felét fel tudjuk szabadítani, (…) összesen a magyar kórházi ágyak 16 százalékán kellett meghozni azt a döntést, hogyha ott halasztható beavatkozásra várakozó beteg van, azt küldjük haza.”

Az EMMI Magyar Orvosi Kamara elnökének írt április 20-i nyílt levelében az állt, hogy:

“Ezért kértük a kórházi ágyak fokozatos felszabadítását az egészségügyi szakmai irányelvek alapján, ütemezetten és teljesíthetően.”

Amikor pedig Kásler Miklós az ágykihasználtságról értekezett, azt mondta, hogy

“mindössze további 2 százaléknyi szabad ágy biztosítása volt a feladat.”

Ha már Orbán Viktor nem képes levonni a személyi konzekvenciákat

az embertelen és szakmaiatlan ágykiürítések után, legalább ne hazudja azt Kásler Miklós, hogy a kórházak félreértése áll a háttérben, és ne hárítsa másokra a kizárólag őt terhelő felelősséget.

32.917 okom van arra, hogy….

“Kásler Miklós teljesítménye mindent elmond arról, miért kell változás.
Az a vezető, aki az egész járvány alatt bujkál, a miniszteri meghallgatásokra az államtitkárát küldi, az egészségügyi kérdések megválaszolását esetemben a külügyminiszternek passzolja, és ami a legborzalmasabb, és ez a lényeg, hogy emberileg és szakmailag is súlyosan felelőtlen, életveszélyes intézkedést hoz, majd a felelősséget azokra az orvosokra hárítja, akikkel ezt az egészet végrehajtatta, nem értem, hogy maradhat egyetlen percet is miniszteri székben.

Vagyis dehogynem értem

Orbán rendszerében semmi sem az, aminek látszik — a miniszterek sem miniszterek már, leginkább szóvivők, könyvelők és üzletemberek dolgoznak Orbán alatt a NER szolgálatában.

Káslerről mindenki tudja, hogy belebukott a feladatba,

de a kormányfő előbb szabdalja szét a felismerhetetlenségig a minisztériumokat, csak ne kelljen egy felelős személy leváltásával beismernie, hogy hibát követett el. Látjuk, ha nem jött be egy miniszter, nem leváltja, hanem kiszervez alóla mindent. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma alól lassan minden fő terület kikerül: Palkovics vitte a felsőoktatást, Pintér a társadalmi felzárkóztatást, és most a hírek szerint szintén a belügyminiszterhez kerülhet az egészségügyi igazgatás.

És miközben az átszervezéseken megy az agyalás, a lényeggel senki nem foglalkozik

Azzal, hogy Kásler Miklós elejtett megjegyzése szerint a Semmelweis-nap környékén, vagyis leghamarabb július elején (!!!) fogják megkapni az egészségügyi dolgozók a beígért 500 ezer forintot. Miközben tudjuk, hogy nap mint nap röpködnek a soktízmilliárdos tételek propagandára, saját holdudvarra, fölösleges beruházásokra és az elmaradhatatlan sportra, az egészségügyi dolgozók még mindig nem kaptak semmit.

Azt várom a kormánytól,

hogy hozza előre a pluszpénz kifizetését, és ne egyszeri juttatást, hanem kétszeres bért adjon a frontvonalban dolgozóknak: egészségügyi és szociális dolgozóknak egyaránt! Ez nem kérés, ez követelés, mert vérlázító, amit művelnek!”

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here