Varga Zoltán: a Kedves Vezető szerda esti performansza valójában április elsejére készült tréfa? - Városi Kurír

Sorting by

×

Varga Zoltán: a Kedves Vezető szerda esti performansza valójában április elsejére készült tréfa?

Nem lehetne, (ha nagyon muszáj) engem mégis valami normális, vagy legalább nyomokban annak tűnő gazemberek rabolnának ki? Please. Ez annyira gáz. Vagy a Kedves Vezető még számomra is hátborzongató tegnap esti performansza, mentális földbeállása, valójában április elsejére készült hülye tréfa, csak a nagyszerű Üzbég–Magyar Burgonyakutató Központ – Öcsém!

Hirdetés

Burgonyakutató

Meghaltam. Caligula a lovával a fasorban sincs. A nyakamat rá, hogy itt nem normális már senki. – megnyitásával kapcsolatos nagy ribillióban került egy nappal korábban adásba?

Segítsenek már!

Tényleg ennyit iszik ez az ember? Vagy szed is rá valami ütőset? Kóla? Vagy, az ég szerelmére, ez lenne mégis a tuningmentes, gyári állapota? Nem akarok vészmadárkodni, de bármi munkálkodik a háttérben, a baj, itt egyáltalán nem kicsi. Azt, most engedjük is el, hogy rövidesen tíz tonna szarvasagancsból készül majd a nemzet egységét szimbolizáló valamiféle kapu, az amúgy cca. 65 milliárdba kerülő – nyugi! Úgy lesz az egy százas, mint a szél! – vadászati világkiállításra. Undorító dolog, meg tán a „nemzet egységét” is jobban segítené, ha inkább naccs’uramék nem hordanák ki repcsiszámra a lóvét a kasszából.

Tíz tonna csontból, meg néhány milliárdból a nemzet egysége. Hogyne! Helikopterből háziállatokra lövöldözni, hülyeségeket beszélni, százmilliárdokat elverni, mindezt Krisztus nevében. Csókoltatom Semjén naccs’urat is. Nem tudom mi van itt, de, hogy jó vége nem lesz, az szinte biztos.

Mondják! Nem elég nekünk a magunk baja?

Naponta több száz halálos áldozat, tízezrek fertőződnek meg, miközben se tesztelés, se kontaktuskutatás – és ne jöjjenek nekem, tisztelt papagájkórus, a beoltottak számával, mert ha valami, akkor pont ez az arány mutatja, hogy itt valami orbitális gebasz van – és erre még ez is!
Egy szétbombázott politikai celeb, kipcsak sámán, egy Üzbég burgonyakutató – nem röhög! Ha kell, hát kell. Mint egy falat kenyér! – néhány újabb stadion, és a 65 milliárdos szarvasagancs-izé, nagyon fontos átadása között, valami abszurd, szürreális drámát nyom, ahol a teátrális díszletek között, két kiló vakolat alatt, nemcsak a saját, amúgy kézből etetett operatív törzsét, a világ összes pandémiás szakemberét, nem mellesleg, a vakcinák gyártóit, de, mindenki mást is megküld egy szívlapáttal, bolondok napja előtt alig néhány órával.

Mert, amikor ő az első oltást megkapta, bement dolgozni,

mert

„az első oltás jelent védettséget. Persze kényelmesebb lenne megvárni a másodikat, meg a jó ég tudja, pontosan hány napot, erről is van egy orvos-szakmai vita.”

Baszki, erre eddig nem gondoltunk. Hurrá! Meg vagyunk mentve. Ennyi! Virológus nacs’úr igét hirdetett.

Hogy tetszett mondani?

Mert elég nehéz volt dekódolni a tegnapi, hm…eszmefuttatásait. Orvos-szakmai vita. Értjük. És magácska melyik részt képviseli ebben az ügyben? Az orvost, a szakmát, vagy csak a szokásos, unalomig játszott, isten-szerep megint? Merthogy, lehet, neked nem tűnt fel a krumplikutató gründolása alatt, de, mindenki ennek pont az ellenkezőjét bizonygatja nyuszi! Ebben biztosan nincs vita. Mert nincs védettség.
És ezek után, nem kevés félelemmel, de azért megkérdem: Más is van még a tarsolyban? Alszunk kettőt, és kamerák előtt már nyitott agyműtéteket is tetszik nyomatni, vagy mi lesz itt még?

Nyugodjunk meg, mert „ő is négy órákat szokott aludni, és mindezek ellenére sincs híján a romantikának”?

Ezt üzeni a Kedves Vezető bicskanyitogató szerénységgel azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik már nyüszítenek a fáradtságtól, és a halál édeskés szagától. Jól dekódolom? Miközben hullunk, mint a legyek, ti meg a Maldív-szigeteken romantikáztok, meg Dubaiban? Ez az üzenet? Ez szép! Csak ez így nem fog menni!

Utóirat:

A Kedves Vezetőt látva, meg sok minden – túl sok minden – jut az ember eszébe. Esküdni mernék, hogy a romantika biztosan nem. Meg az sem, hogy feltegyem a legfontosabb kérdést. Azt, hogy normális-e. Mert, ha eddig nem is lett volna bárkinek ez világos, tegnap este óta ez a kérdés nem kérdés!

 

unix

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.