Kendernay János az LMP új vezetője

Kendernay Jánost választotta meg társelnökének az LMP szombati, rendkívüli tisztújító kongresszusán – az új vezető és az elnökség további tagjai sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be.

Női társelnököt nem tudott választani a kongresszus,

mivel nem érkezett érvényes jelölés, így a poszt betöltőjéről hatvan napon belül kell határoznia a pártnak.

Forrás: Facebook

Kendernay János tavaly óta az LMP elnökségi tagja, nemzetközi kapcsolatokkal, diplomáciával és európai ügyekkel foglalkozik. A férfi társelnöki pozícióért versenyre kelt Ferenczi István kispesti önkormányzati képviselő is.

Az országos elnökség titkári posztját ezután is Kanász-Nagy Máté tölti be.

Az elnökség további tagja

Szabóné Szendefy Mária, Fábián Krisztina, Ferenczi István, Németh Ákos, Hanák Gábor és Pitz Dániel.

MTI/Kovács Attila

Kendernay János a sajtótájékoztatón elmondta: az új elnökség három kérdésben kapott „erős mandátumot”: egyrészt a párt belső struktúrájának átalakításában úgy, hogy egy „könnyedén mozgó, döntésképes pártalakulat” jöjjön létre.

Emellett erősíteni kell az LMP zöldpárti jellegét, amelyre meggyőződése szerint Magyarországon szükség van, illetve segíteni kell a párt felkészülését az őszi önkormányzati választásokra.

Május végén a teljes elnökség lemondott

Kanász-Nagy Máté ezt azzal egészítette ki: az új vezetés feladata a belső problémák kezelése, és egy olyan új alapszabály elkészítése, amely ezt a célt szolgálja.

Az LMP azért tartott teljes tisztújítást, mert május 26-án éjszaka a párt teljes elnöksége lemondott a rossz európai parlamenti választási eredmény miatt.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük