Két új gyógyszer a koronavírus-fertőzötteknek! - Városi Kurír

Sorting by

×

Két új gyógyszer a koronavírus-fertőzötteknek!

Életmentők lehetnek: két új gyógyszer is bevethető a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeknél. A WHO szerint a frissen engedélyezett két új gyógyszer akár életeket is menthet, használatukkal lényegesen csökkent a súlyos állapotban lévő fertőzötteknél a halálozási arány.

Hirdetés

Gyulladáscsökkentőkkel a vírus ellen

Két új gyulladáscsökkentő került a Covid-19-ben szenvedő betegek kezelésére alkalmas gyógyszerek listájára – tudatta az Egészségügyi Világszervezet.

A súlyos állapotban lévő páciensek esetében már a tocilizumab és sarilumab nevű készítményeket is bevethetik az orvosok

– írta meg az Infostartra hivatkozva  Blikk.

A WHO közleménye szerint a két gyógyszerrel kapcsolatos klinikai tanulmány biztató eredményeket hozott: használatukkor 28 százalékkal csökkent a betegek mesterséges lélegeztetésre szorulásának aránya, az elhalálozás kockázata pedig 13 százalékkal lett kisebb.

„A gyógyszerek reményt jelentenek a súlyos és válságos állapotban lévő betegek számára”

– idézte az Infostart a WHO főigazgatójának szavait, aki arra szólította fel a gyógyszergyártó cégeket, hogy az IL-6 receptor-blokkolók jelenleg szinte megfizethetetlen árát csökkentsék, illetve tegyék azt minél szélesebb körben elérhetővé.

Friss magyar adatok a járványról

44 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 338-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 29 999. A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 740 535, míg az aktív fertőzötteké 37 804-re csökkent. 80 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5 millió 466 ezer fő, 93%-uk már fel is vette az oltást.

Előzmény

 

koronavírus

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.