Ki fizeti Orbán rezsijét? Szerinte nem mi. Hanem? – azonnali kérdések órája a parlamentben….

Érdekes kérdés: ki fizeti valójában Orbán Viktor rezsijét, aki életében nem dolgozott máshol, mint különböző beosztásokban a “köz alkalmazásában”, vagyis teljes felnőtt életében mi, a nép voltunk, vagyunk a munkáltatói. Ön szerint?

Azonnali a kérdés, semmitmondó a válasz…

“Nagy nap” az ilyen, amikor Orbán Viktor a parlamentben tartózkodik és hajlandó -kötelező neki- ellenzéki oldalról feltett kérdésekre válaszolni. Persze csak úgy a maga módján, “hátrafelé nyilazva”, vagyis kikerülve, az érdemi közlést. Bedő Dávid momentumos képviselő arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy

Mennyi rezsit fizet Orbán Viktor a XII. kerületi villájában, a felcsúti házában és a hatvanpusztai luxusbirtokán idén, és mennyibe került mindez egy évvel ezelőtt?

Orbán először csak annyit válaszolt, hogy

„A feleségem írásban fog válaszolni.”

Erre Bedő felvetette, szerinte Orbán

„szereti játszani a nép egyszerű gyermekét”, és miután mindenki tudja, mennyi rezsit fizet, nem érti, erre miért nem tud válaszolni a miniszterelnök.

És itt jött az orbáni felismerés, valami frappánsat kellene mondani, amin jót nevet a népe, vagy legalábbis újra ráébred, hogy micsoda csoda ez az ember. Ezt ötlötte ki:

a törvények szerint lakhatna rezidenciában is, de nem él ezzel a lehetőséggel, és magánügy, hogy mennyi a rezsije. Azt mondta, magánlakásban lakik, és ott úgy él a feleségével, ahogy akar.

„…a postát csak így tudjuk életben tartani”

Ha a posták is bezárnak, az a vidéki élet végét jelentheti

-mondta a jobbikos Dudás Róbert Orbánnak. A hírek szerint novembertől 366 posta szűnik meg ideiglenesen az országban az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Orbán erre úgy reagált, „régóta küszködünk” azzal a problémával, hogy a posta egy veszteséges vállalat, ezért azt mindenképpen belül át kell alakítani, meg kell újítani, máskülönben tovább hanyatlana:

„a postát csak így tudjuk életben tartani”.

Ehhez képest szeptemberi hír….”…könnyen érthető, hogy Tiborcz István -az Orbánvő- amikor kiskosarával bevásárolni indult a postára, miért nem az emlékbélyeg kiadásért felelő csoportot célozta meg vételi szándékával, hanem helyette az online kiskereskedelem 2021-ben egyharmadával bővülésén alapuló csomagszállítást. Az előrejelzések szerint a jövőben sem kell megtorpanásától tartani.

Szia Uram, akarsz csomagot szállítani?

Két lényeges változás zajlik a Magyar Postánál:

  • csomagszállítási feladatokat átveszi a korábbi partner BHS Trans-tól a Waberer’s International Nyrt.,
  • pénzszállítás pedig a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez – aminek vezérigazgatója Tasnádi László, -Pintér Sándor belügyminiszter volt államtitkára- kerül,

miután a társaság megszerzi a posta 50 százalékos részesedését a pénzszállító MPT Security Zrt.-ben.

… és még egy “kedvenc” az Orbán-válaszok közül

Kordás László DK-s képviselőnek válaszolva a miniszterelnök kiemelte: az utóbbi években többször is jelentősen emelték a minimálbért, legutóbb éppen 20 százalékkal. Szerinte Kordás mint a valamikori MSZP–SZDSZ-kormány államtitkára inkább ne kérdezzen ebben a témában, hiszen az ő kormányzásuk alatt nem emeltek ennyit. Képes volt kijelenteni:

…ma a minimálbér magasabb, mint az MSZP–SZDSZ-kormány idején az átlagbér…

A forint értékvesztéséről és az infláció hatásairól Orbán nem beszélt a minimálbér-emelés kapcsán.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!