Sorting by

×

Ki, hogy buzdítja voksolásra az övéit? – Reggeli itiner-körkép a választás napján…

Jellemző politikusainkra, hogy ki milyen üzenetet küldött követőinek a demokrácia ünnepén, a választás napján. Belenéztünk a pártok, pártvezetők közösségi oldalaiba, hogy összefoglaljuk, ki, milyen itinerrel indítja az urnákhoz vezető útjukra reménybeli szavazóit, akik ma eldöntik a magyarok, hogy Orbán Viktor ötödször is kormányt alakíthat-e, vagy az ellenzéki pártok közös jelöltje Márki-Zay Péter lesz az új miniszterelnök.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kiadta a második országos részvételi adatokat: az összesítés szerint vasárnap reggel 9-ig a szavazásra jogosultak 10,31 százaléka, 793 219 fő adta le szavazatát az országgyűlési választáson.

A 9 órás adatok a következőképpen alakultak a korábbi választásoknál:

2018: 13,17 százalék;
2014: 9,5 százalék;
2010: 10,23 százalék.

A regnáló Orbán Viktor így indított:

…majd jött a folytatás: öltönyben hó(ellenzék)lapátolás

“Söpörjük le őket!”

…és az aktus….

“Csak a Fidesz!”

Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője

“A mai napot szenteljék annak, hogy egy új ország jöjjön létre! Menjenek el szavazni a közös ellenzéki jelöltekre és a közös ellenzéki listára!”

…és….

“Sokan mondták, hogy Magyarországon csak akkor lesz kormányváltás, ha majd áprilisban havazik. Akkor hát eljött a nap:)”

Jakab Péter, a Jobbik-főnök

“32 évvel ezelőtt édesapámnak azt ígérték a “nagy rendszerváltók”, az Orbánok meg a Kövérek, hogy azért kell rendszert váltani, mert akkor szabadság lesz meg jólét. Nyugati életszínvonal. Eltelt 32 év. Szegénység és félelem lett belőle. Keleti életszínvonal. Apunak hazudtak. Ezért most nekünk kell valóra váltani ezt a 32 éves ígéretet. Méghozzá a mai napon. Nem holnap, hanem ma. Váltsuk le az Orbánokat meg a Kövéreket, és hozzuk el végre a szabadságot és a jólétet minden magyarnak! Legyen végre valódi rendszerváltás Magyarországon! Szavazz az egységes ellenzékre!”

…és a következő….

Schmuck Erzsébet – LMP

“Előre az X-et, nem hátra! Legyen Magyarország mindannyiunké!”

Tóth Bertalan – MSZP

“Legyen a mai nap a szabadság és a változás ünnepe! Elérkeztünk életünk hajrájának az utolsó napjához. Ma még tegyünk meg mindent, hogy holnap már a mindannyiunk Magyarországán ébredhessünk!”

…majd kisvártatva….

Momentum Mozgalom

“egyen a mai nap a szabadság és a változás ünnepe!
✊ Elérkeztünk életünk hajrájának az utolsó napjához. Ma még tegyünk meg mindent, hogy holnap már a mindannyiunk Magyarországán ébredhessünk!

…és….

“ELKEZDŐDÖTT! Ne hagyd, hogy mások döntsenek a jövődről! Szavazz az 1-es listára és az ellenzék közös jelöltjeire!”

…valamint….

Párbeszéd – Szabó Tímea

“Legyen a mai nap a szabadság és a változás ünnepe. Elérkeztünk életünk hajrájának utolsó napjához. Ma még tegyünk meg mindent, hogy holnap már mindannyiunk Magyarországán ébredhessünk!”

…majd…

…és…

“Nagyon köszönöm Márki-Zay Péter és a pártok támogatását! Győzni fogunk Óbuda-Békásmegyeren is!”

Márki-Zay Péter, a miniszterelnök-jelölt

…kisvártatva….

….később….

“Indul a nap, induljunk szavazni! Szavazzon Ön is az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjére és pártlistájára a parlamenti választásokon! Töltse ki ezt az egyszerű adatlapot, és segítünk megtervezni szavazás napját!”

…. és még….

“Én azt kérem a Jóistentől, hogy adjon békét!”

Kapcsolódó

Ki, hogy buzdítja voksolásra az övéit? - Reggeli itiner-körkép a választás napján...

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.