Fantasztikus reggeli kilátás a Hazugsággyárra – Így telik Hadházy Ákos szombatja az MTVA-székháznál

Hadházy Ákos pénteken délután egy sátorral letáborozott az MTVA Kunigunda útján lévő székháza elé. “Ma felvertünk itt egy sátrat a Kunigunda útján, az állami televízió épülete előtt és jövő péntekig, november 4-ig itt fogok maradni” – közölte a Facebookon Zugló független parlamenti képviselője.

A cél….

A következő héten, beleértve a hosszú hétvégét is, fogadóórát fog tartani a sátránál. Szerinte két dolgot kell kikényszeríteni: a fizetett állami propaganda betiltását és az állami média visszavételét a köz számára. Szerinte két dolgot kell kikényszeríteni: a fizetett állami propaganda betiltását és az állami média visszavételét a köz számára.

Az első reggelen….

Fantasztikus reggeli kilátás a Hazugsággyárra. Új nap, új hazugságok készülnek itt, 0-24 órában, három műszakban. Amíg hagyjuk. Jövő pénteken 17.30-ra jöjjenek ki Önök is a Kunigunda útjára, vegyük blokád alá a hírhamisítókat!

tudósított Hadházy. A Magyar Hangnak elmondta, hogy

Nagyon sokan jöttek, nagyon jó élményekkel és beszélgetésekkel gazdagodtam, sokan hoztak ételt, italt, még egészen különleges csokoládékat is. Köszönök mindent.

Van nála hálózsák, így aludni is tud, a hideget pedig szavai szerint meglepően jól lehet bírni. WC van a közelében, ott mosakodni is tud, esténként azonban egy rövid időre elhagyja majd a helyszínt, hogy rendesen megfürödhessen – írta a portál.

Első körben azonban azt szeretné, hogy november 4-én délután menjenek ki az MTVA-hoz minél többen és vonják legalább néhány órára blokád alá az intézményt.

Régóta mondom, hogy minden nyomásgyakorlás attól függ, mennyien vesznek részt benne

– fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy jobban fel akarta hívni erre az eseményre a figyelmét, mint egy egyszerű Facebook poszt.

Emlékeznek?

Hadházy Ákos nem először célozta meg a “köztévé” épületét. 2018 decemberében a Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr! címmel tartott demonstráció résztvevői az állami televízió Kunigunda utcai székházához vonultak a tüntetés után, ahol több ellenzéki képviselő bejutott az MTVA épületébe és ott töltötte az éjszakát. Az ellenzéki politikusok közölték: addig maradnak, amíg nem olvashatják be adásba a követeléseiket. Erre sem vasárnap este, sem hétfő reggel nem kaptak lehetőséget az országgyűlési, illetve Európa Parlamenti képviselők. A stúdióba vezető útjukat biztonsági őrök állták el, valamint megnehezítették a politikusok közlekedését a székházban. Olyannyira, hogy Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő hívta is a rendőröket, mert szerinte az épületben akadályozzák a szabad mozgásában. Hadházy Ákos a Facebookon közölte, hogy az MTVA igazgatójától, a hírhamisító Papp Dánieltől levelet kapott december 14-én amiben az áll:

Az MTVA képviseletében szeretném Önt biztosítani arról, hogy mind jómagam, mint az MTVA, mint intézmény támogatja az országgyűlési képviselőket megbízatásuk ellátásában, a részükre a szükséges felvilágosítást megadja. Teszem ezt az Ön esetében is, annak ellenére, hogy megszólalásai intézményünkre nézve kivétel nélkül negatív és a valóságtól távol álló kijelentések voltak, amelyeket ezúton is visszautasítok. A levélben meghatározott időpontok a munkahelyi feladataim mennyisége miatt nincs lehetőségem az Önnel való személyes találkozásra.