Na, kinek a neve került újra elő Zuglóval kapcsolatban? Persze, hogy Tóth Csabáé!

Még mindig kapok érdekes információkat arról, hogyan működött – és működik ma is – a Tóth Csaba egykori képviselő által vezetett zuglói MSZP – írta Hadházy Ákos képviselő közösségi oldalán.

“Tóth Csaba privatizálta az MSZP zuglói irodáját is…”

Hadházy posztjában egy tulajdonosi lapot is közzétett, amin látható, hogy a Rákosfalva parkban lévő pártiroda valóban Tóth cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek a birtokában van. Az a tulajdonosi lap, amit a politikus közzétett valódi: tényleg Tóth cége nevén van az ingatlan. (a tulajdoni lapon látható a Fővárosi Önkormányzat neve is, de az a szomszédos, azonos helyrajzi számon jegyzett könyvtárra vonatkozik).

“Még mindig kapok érdekes információkat arról, hogyan működött – és működik ma is – a Tóth Csaba egykori képviselő által vezetett zuglói MSZP. Először csak azt hallottam, hogy Rákosfalva parkban található egykori pártiroda bezárt, nincs hova mennie a tagságnak, aztán meg azt, hogy maga Tóth vette meg.

Ugyanaz történt itt, mint a József Attila Alapítvány Thököly úti ingatlanával…

a pártvagyon egyszercsak magántulajdonná vált, az új tulajdonos pedig véletlenül a párt erős embere, az elnökség tagja, Tóth Csaba vállalkozása.

Két eset lehetséges:

Tóth vagy elcsaklizta a párt vagyonát, vagy pedig valamilyen pártfinanszírozási ügylet nyomait látjuk a tulajdoni lapon.

Utóbbi azért érdekes, mert az MSZP beszámolóiból nem látszik, hogy az egykori képviselő ilyen jelentős összegekkel támogatta volna a pártot. Talán van, aki azt mondja, mindez már nem érdekes.

Csakhogy Tóth Csaba az előválasztáson elszenvedett veresége ellenére sem tűnt el a zuglói közéletből (pedig nyomozás is folyik ellene a parkolási rendszer térintő ügyek miatt), a háttérből továbbra is ő irányítja a helyi MSZP-t, és megpróbál belekavarni egyebek mellett a szeptember 18-i időközi választás eredményébe is.

Ezen a választáson elindul egyebek mellett az Összefogás Zuglóért Egyesület nevű álcivil szervezet jelöltje is. Az egyesület az előválasztási kampányban végig engem támadott, elnöke pedig az a Békefi László, aki korábban „átláthatósági tanácsnok” volt Zuglóban, illetve alapítója annak az alapítványnak, amelybe Tóth képviselő úr az értékes Gyár utcai ipari ingatlant rejtette.

Az időközi választás Tóth úr emberének indulása nélkül is nehéz lesz,

hiszen két jó jelölt is indul a nem fideszes szavazatokért. Én sokat dolgoztam rajta, hogy csak egy legyen, de végül a felek talán túlzott magabiztossága győzött. Mivel változtatni ezen már nem tudunk, tekintsük lehetőségnek: minél többen menjenek el szavazni 18-án a 9. választókerületben (nagyjából az Egressy és a Fogarasi út, illetve a Vezér utca és Körvasút közt) élők közül, és válasszák a két jó jelölt közül a nekik szimpatikusat!

Ha magas a részvétel, a Fidesz nem fogja tudni kihasználni a helyzetet.

-zárta bejegyzését Hadházy.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.