Kiemelt hírekVoks 2022

Tóth Csaba visszalépett, nem is akárhogy: fenyegtőzésben nem volt hiány! – Zuglóban Hadházy Ákos az ellenzéki képviselőjelölt

Na, kinek a neve került újra elő Zuglóval kapcsolatban? Persze, hogy Tóth Csabáé!

A szocialisták zuglói jelöltje hétfőn sajtónyilatkozatot olvasott fel, amelynek lényege, hogy nem folytatja az előválasztási küzdelmeket. Azok után, hogy az MSZP-n kívül minden ellenzéki párt kihátrált Tóth mögül, elfogyott körülötte a levegő.

Az egyetlen megoldás….

Tóth Csaba, a szocialista párt zuglói jelöltje azt követően hívott össze hétfőre sajtótájékoztatót, hogy az előző hétvégén az összes, eddig őt támogató párt kihátrált mögüle. Csak az őt jelölő MSZP biztosította őt további támogatásáról.

Tóth nyilatkozatából kiderült, hogy a szövetségesei szerinte hátba támadták, és emiatt inkább visszatér az üzleti életbe.

A nyilatkozat felolvasását követően arra nem volt mód, hogy az újságírók kérdéseket tegyenek fel Tóthnak.

Fájlalta azt, hogy a szövetségesei is kihátráltak mögüle. Külön megemlítette Karácsony Gergelyt, akit ő “volt miniszterelnök-jelöltöm”-ként emlegetett, megjegyezve, hogy

kiállást várt tőle a személye mellett, ehelyett kihátrált mögüle, méghozzá “mendemondákra hivatkozva”.

Azt állítja, hogy semmi takargatnivalója nincsen, de a kampányban az volt a cél, hogy az ő nevét “besározzák”, ami “meg is történt”.

Súlyos mondatok

Azt állítja, hogy halálosan meg is fenyegették, amiről állítása szerint Karácsony Gergely is tudott, “mégsem tett semmit.”

Végül megjegyezte:

“nem vagyok naiv, tudom, hogy működik a politika, de nem gondoltam, hogy így kell megismernem Churchill igazságát, miszerint az ellenség nem előttünk van, hanem mögöttem.”

Azt is mondta,

tudna “keményebbeket” is mondani az őt elárulókról, de nem teszi.

Szombaton még….

Szombaton még azt közölte az MSZP, hogy továbbra is Tóth marad a jelöltjük, és még hétfőn is volt olyan forrása a HVG-nek, aki azt állította, hogy

a pártban nem merült fel Tóth visszaléptetése, ugyanis az nem csak politikailag lenne helytelen, de a jelölt kampányát támogató aktivistákkal és leginkább az eddig rá szavazókkal szemben sem lett volna tisztességes.

Sőt azt is tudni vélte,, hogy

Tóth nem is áll rosszul kihívója, a Momentum által jelölt Hadházy Ákossal szemben, aki azzal támadta Tóthot, hogy több százmilliónyi vagyont hagyott ki a vagyonnyilatkozatából.

Egyes párttársai délelőtt még úgy vélekedtek, hogy Tóth visszalépése a nyílt beismerése lett volna annak, hogy – ahogyan Hadházy mondja –

“ügyek vannak körülötte”.

A szocialista pártban úgy érzik, a Tóthnak felrótt ügy nem is ügy valójában, a budapesti gyártelepet és egy több emeletes irodaépületet nem is kellett volna szerintük beleírni a vagyonnyilatkozatába,

“mivel nem a tulajdona, mindössze egy hozzá köthető jelzálogjogról van szó”.

Egyelőre egyik érintett sem kommentálta a lemondást, ahogy megteszik, frissítjük a cikket.

Frissítés!

Karácsony Gergely közösségi oldalán reagált:

“A saját etikai normáim világossá tétele Tóth Csaba esetében már hozzájárult a helyes döntés meghozatalához. Hátha más esetben is segít, ezért megismétlem: számomra nem elfogadható az offshore-ozás, és nincs mentség a náci karlendítésre. Nincs kettős mérce, nem védünk valakit csak azért, mert a mi kutyánk kölyke.”

Hadházy Ákos reflektálása:

“A mai napon Tóth Csaba visszalépett a jelöltségtől. A zuglói előválasztásnak azonban már az elmúlt napokban volt egy nagyon fontos eredménye. Amikor elindultam itt, azt szerettem volna megüzenni, hogy az ellenzék nem csak beszél arról, hogy kormányváltás esetén következménye lesz a lopásoknak. Azzal, hogy a pártok többsége – ha nem is azonnal, de – megvonta a támogatást Tóth Csabától, ezt az üzenetet megküldték. Ez egy lényeges és szimbolikus jelzés. A zuglóiaknak azonban most lehetőségük van egy még erősebb üzenet elküldésére. Megüzenhetik, hogy gyökeres változást akarnak: végre legyen jogi következménye az eddigi nyíltszíni lopásnak, de az új kormány ugyanolyan szigorral lépjen fel akkor is ha azon az oldalon esne valaki kísértésbe. FONTOS! Az előválasztásból még vissza van egy nap. Tóth Csaba ugyan visszalépett, de arra kérek minden zuglóit, mégis mindenki menjen el szavazni, aki még nem tette volna meg. A szavazatokat mindenképpen össze fogják számolni és minden szavazat erősíti, nyomatékosítja a ZUGLÓI ÜZENETET: ELÉG VOLT! Elég volt a következmények nélküli országból, elég volt hazánk szervezett és módszeres, legfelső szintről szervezett kirablásából!”

Az Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldálan mindössze annyit írt a hírre reagálva, hogy

„Végül maga Tóth Csaba is kihátrált Tóth Csaba mögül.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

About Author

Comments (2)

  1. […] előválasztási ellenfelem házalt ezzel a hazug történettel különféle újságoknál, de nem akadt, aki lehozta […]

  2. […] Tóth Csaba visszalépett, nem is akárhogy: fenyegtőzésben nem volt hiány! – Zuglóban Had… […]

Szólj hozzá!