Konok Péter: Ezt a nehéz döntést meg kell hozni….

Ezt a nehéz döntést meg kell hozni – mondta K. Erzsébet (47) tanárnő, mikor fia egyetemi tanulmányainak elvégzése után Londonba ment mosogatni.

Ezt a nehéz döntést meg kell hozni

– bambult K. Erzsébet fia, Sz. Dániel (24) a londoni mosogató habzó vizébe. – Kellett nekem klasszika-filológiát tanulnom…

Ezt a nehéz döntést meg kell hozni

– borzongott F. János (58) életvitelszerűen közterületen tartózkodó, mikor beleharapott a kukában talált háromnapos parizeres zsemlyébe (aminek még alig volt szaga).

Ezt a nehéz döntést meg kell hozni

– döntött özv. K-né Zs. Amália (76) nyugdíjas, mikor azt válaszolta a közértesnek: “Nem, Jenőkém, nem maradhat az a négy deka.”

Ezt a nehéz döntést meg kell hozni

– tárta szét kezét B. Jenő (37) közérti dolgozó, mikor feltette a Használtautók.hu-ra a család tizenötéves Opeljét, hogy télire még idejében megrendelhesse a tűzifát.

Ezt a nehéz döntést meg kell hozni

– szomorkodott L. Mária (szintén 37), mikor a rendőrség tiltott rőzsegyűjtésért az erdőből előállította.

Ezt a nehéz döntést meg kell hozni

– bámult üres tekintettel a kórterem vedlő falára H. Krisztián (64) visszaeső cukorbeteg, mikor aláírta, hogy az amputáció veszélyeit megértette, és hozzájárul a műtét elvégzéséhez.

Ezt a nehéz döntést meg kell hozni

– mondta Tóth Bertalan (42) MSZP-elnök, mikor megszavazta és megszavaztatta a képviselői fizetések jelentős emelését.

V.K. kiegészítése emlékeztetőül:

Tóth Bertalan szerint a Fidesz csapdát állított azzal, hogy a képviselői fizetésemeléseket összekötötte a frakciók költségvetési támogatásával, így ha nem szavazzák meg a javaslatot, a szocialista frakció éves költségvetési kerete 55, a vidéki irodákra fordítható havi összeg pedig 53 százalékkal csökkent volna. A pártelnök szerint így teljesen megszűnt volna vidéki jelenlétük.

Azt elismerte, hogy a fideszes „csapdával” kifejezetten jól jártak, mert 84 százalékkal több pénzből tud gazdálkodni a frakció, ami lényegesen nagyobb teret ad a politikai építkezéshez. Mint írja Tóth, a szavazás előtt minden frakciótaggal egyeztetett, és állítása szerint mindenki egyetértett vele abban, hogy

„a párt túléléséhez szükséges nehéz döntést meg kell hozni”.

Ehhez képest meglepetés volt számára, hogy Mesterházy AttilaMolnár GyulaSzabó SándorTóbiás JózsefHiller IstvánGurmai ZitaKorózs Lajos és Kunhalmi Ágnes nem szavazta meg a javaslatot. A „renitenseknek” azt ígérte Tóth, hogy a július 30-i elnökségi ülésen „meghozzuk azt a döntést, amely a szolidaritásról és a tisztességről szól.

Mert olyan nem lehet, hogy valamivel egy képviselő nem ért egyet, de a fizetésemelést »muszáj« hazavinnie

– áll a pártelnöki levélben. Megköszönte ugyanakkor Bangóné Borbély Ildikónak, Harangozó TamásnakHiszékeny DezsőnekMolnár Zsoltnak és Varga Lászlónak, hogy „felelősségteljesen, a párt érdekét szem előtt tartva, a megbeszéltek szerint jártak el és igennel szavaztak”.

A következmény belengetése Tóth részéről egyébként azért érdekes, mert a szavazásnál nem volt jelen. (forrás: 24.hu)

Lendvai Ildikó: Ezt a cumit nem szabad bekapni…….

Képviselő-fizetésemelés: DÁ, cafeteria: NYET – „Puff, átment és kész!”

Gyurcsány: Tényleg ilyen silányak vagytok? A haza az utolsó, a fizetésed a minden?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük