Kormányzati vértahó a mikrofonerdőben

Úgy tűnik, a kormánynak sokkal kevésbé fontos az ország védelme a koronavírustól, mint a nem létező migráncsoktól, így azután a várható járvány előkészületeit is pártharccá silányítja.

Ki tájékoztat kit?

Keddi sajtótájékoztatóján Menczer Tamás külügyminisztériumi államtitkár gyomorforgató cinizmusról tett tanúbizonyságot, amikor így kezdte mondandóját:

“Önökön keresztül köszöntöm a tisztelt ellenzéki képviselőket is. Remélem figyelik az igen tisztelt magyar médiát,  mert két napja azt hallom, hogy a magyar kormány nem kommunikál. Ahhoz képest, hogy nem csinálunk mást, mint tájékoztatást adunk. Ebből is látszik, hogy amit ez ellenzék mond, az sületlenség.”

Ezután a felütés után az államtitkár akár értelmes dolgot is mondhatott volna, azt sem vette volna komolyan senki, de nem is próbálta megugrani ezt a magasságot. Maradt az általánosságok szintjén és az ellenzék alázásánál. Ilyen mondatokkal semmilyen komoly szakember nem áll ki a világ boldogabbik részén és nem böfögi bele azokat az elé tett mikrofonerdőbe.

Mire várnak?

Ahhoz, hogy végre koronavírus-ügyben is legalább akkora aktivitást mutasson a kormány, mint akkor, amikor bírósági ítéleteket torpedóz meg, lehet, hogy a járvány megérkezéséig kell várni? Esetleg azon is túl? Ne essünk tévedésbe,

  • ez nem az az ország, ahol 6 nap alatt több ezer beteg ellátására alkalmas kórházat lehet építeni.
  • Ez kérem az az ország, ahol a kormány megzsarolja a neki hitelező egészségügyi beszállítókat.
  • Ez az az ország, ahol a szörnyű egészségügyi problémákat: orvos, ápoló személyzet, műszer- és gyógyszerhiányt megoldani vélnek egy általános tisztasági festéssel.

És sajnos ez az ország az is,

ahol a nép -nyugodtan legyünk néha demagógok- azaz mi, megelégszik azzal a “nesze semmi, fogd meg jóllal”, amiben évről évre többen halnak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük