Lázár János kormányváltás estén is mindennel el tud számolni

Úgy tűnik egyre kevésbé ugrik el az újságírói megkeresések elől. Rövid idő alatt második nagy interjúját adja Lázár János a Fidesz -ő aposztrofálta így magát- TSZ-elnöke. A Telexen megjelent videóinterjút a Népszava ismertette.

“Ideje lenne dolgozni”

Épp hazaért Angliából – miután 2018-ban a maga és mások megelégedésére kiugrott a kormányból – amikor Orbán Viktor felhívta, és jelezte, hogy ideje lenne dolgozni. Így lett ő az ország TSZ-elnöke, mesélte Lázár János a Telexnek. (A Miniszterelnökség egykori vezetője most többek között mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosa, de számos más projektért is felel.)
Nekem a politikából azért van elegem, mert állandóan megy a blabla, hatalmas dumák vannak, és soha nem történik semmi – szolgált meglepő ars poeticával a kormánypárti politikus. (Ez tíz év kormányzás után azért erős mondás, vagy önkritika, vagy blabla.)

A teljes videó

Mit keres Símóka a Fideszben ( nem keveset)

Lázár a korrupciós botrányba keveredett Simonka Györgyről is beszélt, és deklarálta, hogy 46 éves korára megtanulta: hogy senki fölött ne törjön pálcát. De azért tört. Arra jutott, hogy a legnagyobb probléma Simonkával, hogy egyáltalán közéjük (értsd: a Fideszbe) kerülhetett. A kormánybiztos szerint a jövőben előrelátóbb humánerőforrás politikát kell folytatni, és a kockázatokat nem kell olyan sokáig magukkal cipelniük.

Persze ő – saját bevallása szerint – bármikor bármivel el tud számolni, nincs ember akitől félne – és ez akkor is így van, ha a momentumos Fekete-Győr András felcsúti perről (a kormányváltást követő nagy elszámoltatásról) beszél.

Kapcsolódó

Lázár

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük