Sorting by

×

Lázár János: „Márki-Zay április 3-án este tíz órára politikai hulla lesz”

Lázár János  all in-t mondott a vasárnapi választásra, amikor kijelentette, hogy ha nem nyeri meg egyéni körzetét, ahol épp Márky-Zay az ellenfele, akkor visszavonul a politikától. Viszont ha nyer, azzal, véli ő, „példátlan legitimációra, felhatalmazásra, súlyra és erőre tehet szert, amivel majd élni tud az országos politikában” -nyilatkozta a 24.hu-nak adott interjújában.

Önből lesz miniszterelnök?

A nyitó kérdés arra vonatkozott, hogy tervezi-e Lázár János, hogy miniszterelnöki babérokra tör. A válasz egyértelmű

“nem.”

Mire számít április 3-án?

A „Kormányon marad a Fidesz, és egyéniben Lázár szerez mandátumot – ebben az esetben Lázár visszaliftezhet a nagypolitikába, akár miniszter is lehet belőle.” – felvetést Lázár pontosította:

“Úgy foglalnám össze ezt a nem csupán kívánatos, hanem valószínű opciót, hogy:

a rendszerváltás óta most először indul egyéni választókerületben egy kormányváltásra készülő és nagy társadalmi legitimációval rendelkező ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltje. Most először indul el ezen miniszterelnök-jelölttel szemben egy egyszerű kormánypárti képviselő. S ha ez az egyszerű kormánypárti képviselő legyőzi az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, azzal példátlan legitimációra, felhatalmazásra, súlyra és erőre tehet szert. Amivel majd élni tud az országos politikában.”

Reszketni nem kell. Elég, ha számolnak velem. Lázár János előre megy és nem hátra!

Orbán beígérte a visszatérés lehetőségét?

Tisztázzuk: nem török kormányzati szerepre. A Fideszben egyébként sem minisztériumi állásokat osztogatnak, hanem munkát az arra méltóknak. Majd Orbán Viktor eldönti, kivel akar dolgozni.

Azt nyilatkozta a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek, hogy ha nem nyeri meg az egyéni választókerületét, akkor felhagy a politizálással, a riportban így fogalmazott:

Mindössze negyvenhét éves vagyok, senki ne várja tőlem, hogy lássam a következő negyven évemet. (…) ha veszítek, egyáltalán nem fogok politikával foglalkozni a következő ciklusban.

Elmondta, hogy ez számára “becsületbeli ügy. Elvi kérdés és tisztesség kérdése. Ha másként viselkednék, nem tudnék tükörbe nézni. Olyan országban élünk, ahol egy politikai vereségnek nincsenek konzekvenciái, és a magam példájával kívánom demonstrálni, hogy nem fogadom el ezt a gyakorlatot.

Vidéki ember vagyok, hódmezővásárhelyi ember vagyok, ez az én közösségem, és ha ez a közösség megvonja tőlem a bizalmát, akkor kötelességem levonni a tanulságokat.

Mindenki más túllép az ilyenen, de én nem tudok. Nekem kell a közvetlen visszacsatolás, az emberekkel való együtt lélegzés, kell az, hogy együtt találjuk ki ezt az országot, kell, hogy ne szakadjak el a valóságtól. Nem véletlen, hogy még miniszterként sem költöztem föl Budapestre, inkább ingáztam napi négy órát.

Vasfüggöny újratöltve?

Lázár a következő kormányzati ciklusról elmondta, hogy roppant nehéz lesz, és nem tartja kizártnak a vasfüggöny ismételt megjelenését a térségben, amelynek – a NATO- és EU-tagságunknak hála – a nyugati felén marad hazánk. A rezsicsökkentés szerinte nem átverés, hanem fideszes válságkezelés, a magyarországi élelmiszeripart pedig öt-tíz év alatt felvásároltatná az állammal.

Ukrajnai háború

Kárpátalja úgymond visszafogadása nem járható út, és előfordulhat, hogy az összes ottani magyart ki kell menekíteni Ukrajnából.

Gyurcsány?

Meglepő módon Lázár pozitívan nyilatkozott Gyurcsány Ferencről, szerinte

lassan ő az egyedüli politikus az ellenzéki oldalon, akinek érdemes figyelni a szavára.

Ő legalábbis meghallgatja és elolvassa, amit Gyurcsány mond vagy ír.

Márki-Zay?

Az ellenzék jelöltje szerinte “Lázár-fóbiával” kűzd:

az a mániája, hogy engem legyőzzön. Én vagyok a rémálma. Fontosabb neki, hogy én veszítsek, mint az, hogy a város vagy a választókerület győzzön.

Hozzátette:

A választókerület polgárait hallgatva, kész csoda lenne, ha bárhol győzne.

Sérelmezi, hogy riválisa

miniszterelnök-jelöltként sokkal több erőforrást használhat fel, mint én, az egyszerű képviselő. Gondoljunk csak arra, hogy itt, a választókerületben háromezer-ötszáz plakátot tett ki a mi nyolcszáz darabunkkal szemben, országosan pedig a rendelkezésére áll a teljes országos média.

További részletekért feltétlenül kattintson a 24.hu-ra!

Kapcsolódó

Lázár János: „Márki-Zay április 3-án este tíz órára politikai hulla lesz”

átver

Egy hozzászólás itt: “Lázár János: „Márki-Zay április 3-án este tíz órára politikai hulla lesz”

  • 2022.04.01 - 22:28
    Közvetlen hivatkozás

    Ha MZP veszít, akkor is nyer, mert listavezetőként bekerül a Parlamentbe. Imádom, amikor fideszesek becsületről beszélnek, ami már rég nincs nekik, mármint szerintem. Nem tudom, Lázár milyen plakátokról beszél, de azt olvastam, hogy az ellenzéknek összesen van 2000 óriásplakátja, az orbánistáknak meg a tízszerese. És hogy csak márciusban Facebookon már több mint egymilliárdot költöttek a fideszesek kampányra, és ugye nem márciusban kezdtek kampányolni, tehát rég túllépték a megengedett összeget. És akkor még a kormány is kampányol, lépten-nyomon a blőd népszavazással, meg a MZP-s hazugságokkal, kéretlenül emaileket küldve kormányzati tájékoztatásként, valójában kampányként. Amiért szintén fel lehetne jelenteni őket, hogy a nyugalom megzavarása, rágalmazás, választási csalás, stb…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.