Sorting by

×

Lázár, aki “nem a legcukibb politikus”, de aki „Duracell-nyusziként megy előre” – nem hátra!

Kampánnyitó rendezvényt tartott Lázár János, aki Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében indul egyéni képviselőjelöltként a választásokon. A korábbi miniszter kihívója az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, aki jelenleg hódmezővásárhely polgármestere.

A beszéd nagy része, amelyet a Telex szemlézett, arról szólt, hogy Lázár odamondott Márki-Zaynak, de a politikus saját magáról is beszélt. Utóbbiról ezeket mondta:

 • Nem ő a legcukibb politikus, ellenben szívós érdekérvényesítő, aki „Duracell-nyusziként megy előre”, ha arról van szó, hogy ki kell járni valamit a körzetének.
 • Szerinte az olyan üstökösök, mint amilyen Márki-Zay Péter, gyorsan jönnek majd mennek, ő ellenben már hatodik alkalommal indul ebben az oevk-ban.
 • Sok tapasztalt kollégája már inkább csak listán méreti meg magát, neki azonban elégséges érv az egyéni hely mellett, hogy ebben a pozícióban továbbra is a körzet 19 településéért dolgozhat.

„Néha hegyeseket mondok, de ez még mindig jobb mintha hegyeseket köpnék a maszkomba”

Márki-Zayról pedig ezeket:

 • Saját magára utalva azt mondta, volt már minden, csak akasztott ember nem, bár úgy hallja, Márki úr szorgalmazná ezt is.
 • Szerinte Márki-Zay önjelölt megváltó.
 • Uszítja a város egyik felét a másikra, és direkt visszahúzza a települést.
 • Míg Márki-Zay csak felfelé megy, Hódmezővásárhely csak lefelé”
 • „Szájhős, szélhámos és megosztó politika”, amit ez a „messiás” egész Magyarországra rá akar szabadítani.
 • Feltette a kérdést, hogy „elég-e a jobboldalisághoz, hogy valakinek sok gyereke van és elmondja magáról, hogy akkora keresztény, hogy hozzá képest csak ministránsfiú a pápa?”.

Egy vélemény a közösségi oldalról….

“Megnéztem L. János narancsszájkosaras aktivistáinak rendezett zártkörű gyűlését és bizony azt lehetett megállapítani, hogy L. János nagyon fél.

Nem csak vitától, amire nem mer kiállni, hanem Hódmezővásárhely polgármesterétől is, akiről tulajdonképpen az egész rendezvény szólt.
A Makóról és környékéről idehozatott cicanadrágos hölgyek után a kárpátaljai politikus, G. István és Sz. Csilla gyalázták szokásukhoz híven papírból Márki-Zay Pétert, persze a békesség jegyében. G. István hasonlóságot is talált L. Jánosban és Márki-Zay Péterben, mindkettőjüktől kikapott.

Majd ezután érkezett a fő attrakció, aki magát – nem röhög! – jégtörő Duracell nyusziként mutatta be.

A színház viszont csak ezután következett, nem hiába volt oszlopos tagja az előadó a református gimnázium színjátszó csoportjának

A helyszínhez közeli Nyárfa utcát és szüleit említve elcsukló hangon, fátyolos szemmel bukott a mikrofonra a művész úr, bár igaz, amikor a gazdája korábban kikérte a városháza előtt nem volt büszke a rozsdás biciklit toló mamára, sőt! A folytatás azonban már nem volt Oscar díjas, inkább hasonlított régi dohos elvtársak monológjaira. Mutatóujjával hadonászva, sokszor összeakadó nyelvvel olvasta előre megírt szövegét és ahogyan hergelte magát, verejtékezve kapaszkodott meg az elérakott pulpitusba.

fotó: L.J. facebook oldala

A szokásos gyurcsányozás, migránsozás mellett a nemzeti szellemi leépülés jegyében igencsak fura mondatok hangzottak el, melyekre a közönség nem volt túlságosan vevő, vagy talán szerintük is túltolta a paranoiát a méltóságos úr. Ilyenek hangzottak el például:

Márki úr fel akarja akasztani, jön Márki-Zay és újrakezdődik a kuláküldözés, lépjünk egyet hátrébb…

Megtudhattuk azt is, hogy itt CsoCsa megyében már zárkózunk Ausztriához, deviszont igaz, hogy még nem értük utol…

Ja, tényleg… Fura volt, hogy ugyan próbálta uszítani és harcra gerjeszteni a narancsmaszkos aktivistákat, de azok az udvarias tapson kívül alig reagáltak,

még a füttyögős éljenzés is magnóról volt bejátszva.

Márki-Zay Péter említésénel sem volt nagy felhördülés, mint korábban, mintha éreznék ők is, hogy lassan fordul az a hajó

Szinte már kellemetlen és kínos volt, amikor L. János elkezdte kántálni a szerinte eredeti

“Márki-Zay csak fölfelé, Hódmezővásárhely lefelé”

csasztuskát, azt remélve, hogy majd követik, de inkább döbbent csönd volt a válasz.

fotó: L.J. facebook oldala

Persze röhögés se volt, amikor L. János arról szónokolt, hogy takarékoskodni kell és hogy hogyan lehet valaki politikus tapasztalat nélkül és Vásárhely csak dobbantó Budapestre, viszont szerencsére a plafon sem szakadt le.

A végén kis taps, himnusz, függöny és talán egy kicsit világosabb is lett mindenkinek, hogy miért nem mer kiállni egy nyilvános vitára L. János…”

Mindez videón, ha valaki megnézné:

Kapcsolódó

 

Lázár, aki nem a legcukibb politikus, de aki „Duracell-nyusziként megy előre” - nem hátra!

átver

Egy hozzászólás itt: “Lázár, aki “nem a legcukibb politikus”, de aki „Duracell-nyusziként megy előre” – nem hátra!

 • 2022.02.11 - 07:36
  Közvetlen hivatkozás

  A duracel nyuszi, tényleg nyuszi, ha igazi vitáról, szembesítésről lenne szó!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.