Letette voksát az Örkény, a Katona és az előadások közönsége – állva tapsoltak az SZFE diákjainak!

Soha nem lehet tudni, hogy mi válik szikrává egy társadalom számára, aminek meghatározó részét semmibe veszi a hatalom. Lehet, hogy pár napra, de újra lehet hinni a normalitásban Magyarországon.

Apa, kezdődik?

A Poppea megkoronázása című előadás végén, hétfő este a Katona József Színház közönsége a legördülő függönyre írva ezt olvashatta:

„Az elmúlt napokban megfosztották jogaitól a Színház- és Filmművészeti Egyetem megválasztott döntéshozó testületét, a Szenátust és súlyos vádak érték szakmánk több jeles képviselőjét.”

-tudósított a 444.hu. Az üzenet úgy folytatódott, hogy a Katona kiáll az egyetem lemondott vezetősége, valamint a színház korábbi igazgatói, Székely Gábor és Zsámbéki Gábor, illetve főrendezője, Ascher Tamás mellett – ők mindhárman felmondtak az SZFE-n Vidnyánszky Attila kinevezésének hírére.

https://www.facebook.com/katona.budapest/posts/10164021778115384

Hírhullám>>>>>>>>>>>>>>>

Másnap, kedd reggel a hallgatók elfoglalták az egyetemet,

a kuratórium lemondását követelik, és maradnak is a lezárt épületben. Este viszont a Katona színpadán volt fellépésük, ahol egy átköltött népdalt énekeltek:

Ej, a titkos egyetem titkosan kezdődik, mégis utoljára kivilágosodik.

Az Örkény Színház

által feltöltött videó tanúsága szerint a kedd esti Rómeó és Júlia-átiratuk végén náluk is a hallgatók foglalták el a színpadot, és

a közönség felállva tapsolta meg őket:

https://www.facebook.com/OrkenyIstvanSzinhaz/posts/3231882216894654

szélrekord

Egy hozzászólás itt: “Letette voksát az Örkény, a Katona és az előadások közönsége – állva tapsoltak az SZFE diákjainak!

  • Avatar
    2020.09.02 - 07:32
    Közvetlen hivatkozás

    Inkább vonuljanak az egyetem elé! Hol vannak az internet adó ellen tüntetők, szülők,tanárok, szinészek, diákok, stb?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük