Mai leg…! Egy nap alatt 718 magyarnál mutatták ki a koronavírust

Összesen 718 új fertőzöttet találtak a hatóságok az elmúlt 24 órában, ami újabb rekordot jelent – derül ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos kormányzati tájékoztató oldalról.

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 631 fő, viszont szerencsére 4014-en már meggyógyultak.

Összesen jelenleg az aktív fertőzöttek száma 6264 fő

Az érintettek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen.

Mindeközben Orbán bejelentette…

…a vírusjárvány első és második hulláma számos ponton különbözik, és így a védekezés is különbözni fog. A közös pont viszont az, hogy az idősekre oda kell figyelni, az idősotthonok most is veszélyeztetett helynek számítanak, ezért mindenkit arra kért, felelősséggel végezzék a munkájukat. A Kamaraerdei Úti Idősotthonra is kitért, arra kérve Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy levélírás helyett ne kísérletezzen, ez

nem egy biciklisáv, amit felfestenek, aztán vagy jó lesz, vagy nem.

Védjen meg téged a nemzeti konzultáció!

Van egy “haditervük”, aminek az első eleme volt a nemzeti konzultáció. Az ország az első hullámban minden adat szerint jól vizsgázott, a második hullámhoz kellő tapasztalat már megvan, és tudni kell, hogy mi az, amit az emberek elfogadnak, és mi az, amit nem – erre kellett a konzultáció. Orbán a konzultáció eredményét így foglalta össze:

Az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön.

A kormányfő hozzátette,

meg kell védeni az idősek életét, de az is cél, hogy az ország működőképességét is megvédjék. Szerdán a kormányülésen már hoztak döntéseket, szombaton ülésezik az operatív törzs, a gazdasági kabinet, a következő napokban egymás után hozzák a járványügyi intézkedéseket.

Általános korlátozásokra nem kell számítani,

ha valahol egy iskolában felüti a fejét a járvány, akkor nem fogják bezárni, egyedi izolációk lesznek, csak akkor zárnak be egy intézményt, ha már semmilyen más eszközük nem maradt (megelőző döntések az idősotthonokra és kórházakra szóló látogatási tilalmak).

Orbán utasította Kásler Miklós emberi erőforrásminisztert, hogy

aki kéri, annak ingyenes legyen az influenza elleni védőoltás, valamint hamarosan hatósági árasak lesznek a (koronavírus)tesztek.

A maszkviselést szigorúan fogják ellenőrizni, a kormányfő mindenkit felszólított, hogy

legyenek felelősségteljesek és hordjanak maszkot.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158585281441093

Hackerek

Egy hozzászólás itt: “Mai leg…! Egy nap alatt 718 magyarnál mutatták ki a koronavírust

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük