Kerítésen innenKiemelt hírek

Bérvadászok, ide lőjetek! – vírus ide, vagy oda, korlátozás nélkül várja Magyarország az ölni készeket – Frissítve!!!!

bervadaszok

A többször fellazított orbáni határvédelmi rendelkezések újabb kaput nyitottak a koronavírus-helyzet miatt lezárt határ-terven. Már csak a külföldi bérvadászok óvatosságában bízhat az, aki szerint ez felelőtlen döntés.

Bérvadászok, ha fizetnek, jöhetnek!

Módosították a jogszabályt, a szeptember ötödikétől életbe lépett rendelkezés szerint már nem csak a V4 országokból, hanem a többi külföldi országokból is érkezhetnek vadászok Magyarországra. Az Országos Magyar Vadászkamara augusztus végén kezdett el lobbizni az Agrárminisztériumnál, hogy a járványhelyzet ellenére engedjék be a külföldi bérvadászokat. Szerintük a beutazási korlátozások miatt az

„előttünk álló gímbika szezon egycsapásra kilátástalanná és pénzügyileg tervezhetetlenné vált”.

Az egyetlen féket a józan ész szabhatja:

az idősebb külföldi vadászok ugyanis óvatosak. A folyamatosan emelkedő koronavírusos esetek miatt inkább kivárnak.

A vadászkamara szerint ők megfelelnek a kormány múlt héten bevezetett lazításainak, amik szerint

„ha a Magyarországra történő beutazás üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a nem magyar állampolgár Magyarország területére történő belépéskor igazolja, Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet”.

Szintén az ő olvasatuk, hogy a dolog egyszerű:

a külföldi bérvadásznak a Magyarországra történő belépéséhez a határon fel kell mutatni egy hatályos dokumentumot (aláírt bérvadászati szerződés). Ez igazolja a tevékenység jogszerűségét.

„a vadász a beutazása során nem a népszerű, turizmus által frekventált helyeket látogatja. vidékre utazik és ott minimális létszámú emberrel kerül kontaktusba (legfeljebb 3-5). a vadászat olyan sporttevékenység, mely a szabadban történik, nem kapcsolódik hozzá közönség, nincs több résztvevő”.

Vagy ők jönnek, vagy a csőd

A Földtulajdonosok és Természetbarátok Látrányi Vadász­egyesületének elnöke, Udvaros Zoltán arról beszélt, hogy

a vadkárt, a hivatásos vadászokat ki kell fizetni, s ha az idén elmaradnak a külföldi vadászok, abban az esetben nagy bajban leszünk.

A Magyar Vadgazdálkodási Szakértők Országos Egyesületének titkára, Kása Róbert pedig nemrég az Inforádiónak arról beszélt, hogy

a külföldi bérvadászok nélkül csőd van, sem a vadgazdálkodásra, sem a turisztikai szolgáltatásokra nincs pénz. Elmondása szerint egy német bérvadász egy hét alatt 10 ezer eurót költ el Magyarországon.

2020 Magyarországán olyan hátszéllel, mint amit ez az ágazat

újabban magáénak mondhat –Semjén ZsoltKovács Zoltán– belátható, hogy a “kiemelt ágazat” kiemelt elbírálásban részesült. Bérvadászok, lehet csomagolni korlátlan szeretettel várjuk a pénzeteket!

Frissítés!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a külföldi bérvadászok beutazásáról azt mondta, hogy

az ORFK értelmezése szerint nem számít gazdasági célú tevékenységnek a bérvadászat, vagyis mégsem jöhetnek be korlátozás nélkül.

EMMI

 

About Author

Szólj hozzá!