Megbecsülés helyett a kormány listázza az egészségügyi dolgozókat?

Megbecsülés helyett a kormány listázza az egészségügyiseket?

Orbánnak egyértelműen nem jönne jól, ha a választásokig hátra lévő hónapokban számottevő elégedetlenség lenne az országban. Az egészségügyi dolgozók januárra sztrájkot jelentettek, amit minden bizonnyal kerülni szeretne a regnáló. 

A hülyítés kora lejárt

A tárgyalással való hülyítést már nem veszi be a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ), azt már sokszor eljátszotta a kormány. Be is ígérte, hogy kapnak béremelést, ám sokuknál ez úgy teljesült, hogy a végén kevesebb lett a jövedelmük.

Soós Adrianna, a FESZ elnöke 50-es éveket felfestő facebook bejegyzést tett közzé, amiből világosan kiderül, hogy feltehetően nem önhatalmúlag, hanem jól felfogott érdekükben az intézményvezetők listát kértek a renitens szakszervezet tagjairól:

Az elmúlt napokban néhány intézményi vezető kérte tőlem , hogy küldjem meg a tagjaink névsorát , annak érdekében hogy meg tudják adni a szükséges munkaidő kedvezményt. Remélem, hogy ez csak egy jó szándékú érdeklődés volt, természetesen én ezt nem tettem meg, mivel a munkáltató nem kérhet ilyet a tagoktól, a tagok minket nem hatalmaztak fel, és nem is értenék ezzel egyet. Mivel bárkitől kérhet ilyet a munkáltató, megírom a szabályokat , hogy ebben védi a dolgozókat a törvény, ezért ha bárki ilyesmit tapasztal forduljon hozzánk! 


Az elnök volt az, aki december jelezte, hogy az egészségügyben dolgozók bére cirka 40%-al elmarad a többi közfoglalkoztatott jövedelmétől.

„Ebben a helyzetben most csak az a jó, hogy nem írtuk alá ezt a bérmegállapodást, így minket nem köt semmi, mi ugyanis a legutóbbi küldöttgyűlésünkön már arról határoztunk, hogy a jövő év elején meghirdetjük a sztrájkkészültséget, ha addig nem lesz érzékelhető béremelés.”

Mikor jön el az idő, amikor nem hisszük el, hogy ez a piszokság csupán másokkal történhet meg, velünk biztosan nem? Annyian sorra kerültek már, annyiszor gondoltuk, hogy

“ezt már biztosan nem merik”!

Aztán tessék, merték! Biztosan meg kell várni, amíg végig görög az úthenger?

Béremelés az egészségügyben – így maradt ugyanannyi a fizetés

Magyarország 2018: szegény vagy, rád tört a betegség? Dögölj meg, ahol vagy!

 

 

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
St Mark's National Theological Centre
Az orvosi kínzások közé tartozik, amikor az áldozatot, fájdalmat és szenvedést kiváltó hírekkel sokkolják

A félelem retorikájának alkalmazása nem a jóléti rendszerek eszköztárába tartozik, mivel ott inkább fogyasztással, jóléti intézkedések lobogtatásával akarják befolyásolni a szavazókat,...

Harrach megszolgálta a fizuját! Ja, hogy tőlünk kapja és nem nekünk szolgálta meg?
Harrach megszolgálta a fizuját! Ja, hogy tőlünk kapta és nem nekünk szolgálta meg?

Harrach Péter KDNP-frakcióvezető szerint "már dúl a kampány": a kormányzati oldalon gigászi teljesítményről, nagy feladatokról és megoldásaikról szól a fáma, az...

Súlyos vereséget szenvedtek a republikánusok Alabamában

Doug Jones negyedszázada az első demokrata párti szenátor, akit megválasztottak a konzervatív Alabamában. Minimálisra csökkent ezzel a republikánusok többsége a szenátusban....

Bezár