Mentve a haza! Megalakult a parlamenti imacsoport! – A közszolgák szerint is csak ez segíthet?

Mentve a haza! Megalakult a parlamenti imacsoport! - A közszolgák szerint is csak ez segíthet?
fotó: pexels.com/Mikhail Nilov

Emlékeznek még a választás hevében szerveződő imaláncra, amit azért hívtak életre, hogy hitük tárgya -Orbán Viktor- tovább regnálhasson? Hétfőn ezt továbbfejlesztve bejelentést tett a napirend utáni felszólalások után Kövér László házelnök az Országgyűlés hétfői ülésén, hogy a KDNP megalakította imacsoportját – írta a Népszava.

Kápolna már van…..

A határozati házszabály értelmében a képviselők a képviselői tevékenységgel összefüggő célra más csoportokat hozhatnak létre, amelyek nem minősülnek képviselőcsoportnak. Ezt követően ismertette, hogy fideszes és KDNP-s képviselők egy része arról tájékoztatta őt, hogy

megalakult a parlamenti imacsoport.

Ennek tagjai többek közt

  • Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes (KDNP)
  • Rétvári Bence (KDNP)
  • Bajkai István (Fidesz)
  • Dunai Mónika (Fidesz)
  • Pesti Imre (Fidesz)
  • Ritter Imre nemzetiségi szószóló.

A csoport működésében volt képviselők és nemzetiségi szószólók is részt vesznek. Kövér László tájékoztatásából az is kiderült, hogy

ellenzéki képviselő nem csatlakozott a csoporthoz.

Emlékeznek?

Így nem nőtt össze az állam az egyházzal: kápolnát avatott 2020 márciusában Erdő Péter a Miniszterelnökség államtitkárságán. Végre a politikusoknak sem kell Isten házáig elfáradniuk, ha imádkozni szeretnének – Isten majd házhoz jön hozzájuk. Az eseményről egyébként Facebook-oldalán számolt be Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a szentmise után az MTI-nek azt mondta:

először szenteltek katolikus kápolnát minisztériumi épületben.

 

https://www.facebook.com/azbejtristan/posts/1485610158271210

…és arra?

2022 januárjában a keresztény hagyományoknak megfelelően vízkereszt napján megszentelték a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostort. 

“…csütörtök reggel az épületben dolgozó állami vezetők és munkatársak részt vettek Bese Gergő római katolikus plébános áhítatán, majd sor került a Karmelita miniszterelnöki irodasorának megszentelésére. Gergő atya ezt követően a kormányzati irodák ajtófélfáinál is elvégezte a szertartást…”

– közölte Havasi Bertalan. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott fotók tanúsága szerint az eseményen Orbán Viktor nem vett részt, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Schmitt Pál egykori köztársasági elnök igen.

Friss híreink!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.