Szíriában megvalósítandó magyar-lengyel közös humanitárius projekt pénzügyi forrásának biztosításáról döntött a kormány. Miről másról, hiszen itthon már megszűnt a szegénység.

Kormányunk ajándéka a nyomorgóknak Szíriában

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Magyarország a migrációs válság helyben történő kezelése, valamint a szíriai válság következményeként árván maradt gyerekek támogatása érdekében – a magyar-lengyel szolidaritás jegyében, és a Hungary Helps Program keretében – humanitárius segítségnyújtási tevékenységet nyújt Szíriában.

- Hirdetés -

Ennek finanszírozására a pénzügyminiszternek – a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával – több mint 212 millió forintot kell biztosítania a jövő évi költségvetésben.

Tévedés ne essék, nem a szíriai rászorulóktól irigyelnénk akár egyetlen fillért is, de felháborító, hogy az itthoni nyomor iránt érzéketlen kormány még ilyenkor, karácsony táján is csak maga maszkírozgatásával törődik, miközben a szegényekre tesz.

Boldog karácsonyt miniszterelnök úr! – persze csak ha elbírja – és gondolom elbírja – a lelkiismerete, ha van olyan egyáltalán önben és követőiben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét