Kerítésen innen

Mitől fél az Orbán-Kövér-Pintér triumvirátus? – “Ekkora zárás Szegeden sosem volt még”- háborog -teljes joggal- az alpolgármester

Mi lesz veled Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Ahol az Orbán-Kövér-Pintér trió megjelenik, ott igencsak fel kell kötnie a gatyót annak, aki közlekedni szeretne, mondjuk munkába menne, vagy a gyereket hurcibálná iskolából különórára, vagy haza, esetleg orvoshoz sietne. Csütörtökön és pénteken ez vár a szegediekre!

Beugranak….

Ötszáz határvadász tesz ünnepélyesen esküt szeptember 9-én, pénteken tíz órától a Móra Ferenc Múzeum előtt. Ezen az eskütételen Szegeden lesz Orbán Viktor miniszterelnök, rajta kívül mások mellett Kövér László az Országgyűlés elnöke és Pintér Sándor belügyminiszter és a slepp – tudatta a helyiekkel és akit még érdekel a szeged.hu. A biztonsági intézkedések előkészítéséhez már egy nappal korábban hozzálát a rendőrség,

az eskütétel napján képtelenség lesz közlekedni Szeged belvárosában: autóval, közösségi közlekedéssel, kerékpárral, rollerrel, sőt, gyalog is.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Konkrétabban….

Ezekre a lezárásokra kell készülni:

  • csütörtökön déltől péntek délután minimum három óráig teljesen lezárják a Huszár Mátyás rakpartot. Nemcsak járművekkel, gyalogosan sem lehet közlekedni a rakparton,
  • pénteken a Belvárosi hidat reggel hattól legalább délután kettőig teljesen lezárják. Semmilyen jármű nem mehet át rajta, de gyalog sem lehet átsétálni a Tisza felett,
  • pénteken ugyanebben az időpontban, azaz reggel hattól legalább délután kettőig teljesen lezárják a Dózsa utcát a Vár utcától az Arany János utcáig. És lezárják pénteken már reggel öttől legalább délután háromig a Roosevelt teret és gyakorlatilag az egész Stefániát valamint a Deák Ferenc utcát. Erre a lezárt területre csak külön engedéllyel lehet majd belépni.

A buszokat és a trolikat is elterelik, ezek részleteit még nem közölte a “hivatalosság”.

Mire ez a vad készülődés?

A lezárásokat a rendőrség rendelte el, azokat nem az önkormányzat utasítására végzik el. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester nem érti, miért van szükség ilyen nagy területű lezárásra.

Péntek reggel, amikor elindulunk munkába, a gyerekek iskolába, elveszi a kormány Szeged egyik hídját teljes egészében átalakítva ezzel a belváros közlekedését. Az, hogy kerékpárral, de még gyalog sem lehet átmenni a Belvárosi hídon, felháborító. Nagyon nagy dugókra kell készülni, és a Dózsa utca, illetve az ottani terület lezárása miatt a Volánbusznak és az SZKT-nak egyáltalán nem lesz könnyű megoldania a buszok és a trolik elterelését. Ekkora zárás Szegeden sosem volt még. Már csütörtökön is nehéz lesz közlekedni, de elfogadhatatlan, hogy egy ilyen rendezvény miatt gyakorlatilag egész pénteken nem lehet majd megmozdulni Szegeden.

“Követeljük…” – különvélemény

Mihálik Edvin, Újszeged momentumos önkormányzati képviselője a közösségi oldalán fakadt ki, azt követelve, hogy „Orbán Viktor ne zárja le Szegedet pénteken”. Úgy látja, Orbán Viktor szegedi látogatása miatt pénteken le akarja záratni a belváros jelentős részét, több létfontosságú tömegközlekedési útvonalat, sőt a Belvárosi hidat és két napra még a rakpartot is.

„Nyilvánvalóan az a cél, hogy még csak látótávolságba se kerüljön bárki, aki elégedetlen a Fidesz-kormánnyal. Ezzel a gyáva húzással meg fogják bénítani a városunk közlekedését és rendkívül nehéz helyzetbe hozzák a szegedi embereket. Pedig éppen elég nekünk az a káosz, amit a felelőtlen kormányzással okoznak nekünk: rezsiemeléssel, adóemeléssel, megszorításokkal. Lehet, hogy a határvadászok esküje miatt idecsődül a fél Fidesz, Pintér Sándortól Kövér Lászlóig, és mindannyian el akarnak bújni a magyar emberek elől. De a szegediek attól még szeretnének közlekedni, munkába menni, iskolába vinni a gyerekeiket. Követeljük, hogy ne akadályozzák őket ilyen példátlan mértékű és teljesen indokolatlan lezárásokkal!”

– fogalmazott hétfő délutáni Facebook-posztjában a képviselő.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author